Ik zweet me te pletter.

Diverse (algemene) onderwerpen/nieuws met betrekking tot overmatig zweten, huisarts, dermatoloog, zweet ervaringen etc.

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
Hanneleen
Rivier
Rivier
Berichten: 101
Lid geworden op: zo 01 mei 2005, 01:07
Contacteer:

Ik zweet me te pletter.

Bericht door Hanneleen »

Hier volgt mijn zweetverhaal:

Ik heb last van overmatig zweten, zó erg dat ik er wanhopig van word.
Er spelen verschillende factoren mee:
- erfelijk
- bijwerking van medicatie
- overgewicht (ook door medicatie)

Tel deze drie samen en je hebt een druipende spons zoals je die nog nooit gezien hebt.
Alleen als ik héél stilletjes blijf zitten, en helemaal niets beweeg, kàn het zijn dat het even wat vermindert. Maar het minste dat ik durf bewegen heb ik prijs.
Het drupt van mij af. Ik heb al geprobeerd om het dan maar te laten druppen, maar dat kriebelt zó dat ik niet anders kan dan afvegen.
Veeg veeg veeg, de hele dag. Als ik stop met vegen begint het onmiddellijk te druppen...dus: vegen.
Als ik ergens binnen kom, vragen de mensen verbaasd of het regent. Nee dus, ik zweet. Alles wat ik aanraak, wordt nat. En ik werk vaak met papier! Dat is dus gebobbeld als ik langs gekomen ben.
Als ik op een stoel of in een zetel gezeten heb, laat ik een natte plek na, heel genant. :oops: Ik ga nu bijna altijd op een handdoek zitten, maar natuurlijk krijg ik daarvoor ook verbaasde blikken. Als ik me omdraai, sprenkelen de druppels in het rond en als ik één keer met een papieren zakdoekje over mijn gezicht geveegd heb, is het volledig doorweekt. Op mijn werk kom je dus in alle vuilnisbakken doorweekte zakdoekjes van mij tegen.
En als ik naar het toilet ga, dan krijg ik mijn broek niet opgetrokken omdat zowel mijn broek als mijn benen kletsnat zijn. Dat kost me dan weer zoveel inspanning dat het zweten verdriedubbelt.

Ik heb werkelijk alles geprobeerd: alles wat je bij de apotheker en kruidenwinkel tegen overmatig zweten kan vinden. Geen enkel effect.
Zelfs Antitrans, waar de meeste mensen tevreden over zijn, helpt bij mij niet. Ik mag het trouwens niet gebruiken omdat mijn systeem door medicatie verstoord is.

Maar ik heb ze nodig, die medicatie. Als ik een klein beetje probeer af te bouwen, word ik onmiddellijk terug depressief. Kan dus niet. Ik zou denk ik trouwens al helemaal moeten stoppen eer het effect heeft op mijn zweten.
Vijf dagen geleden heb ik op doktersadvies een betablokker (Inderal) verhoogd, dat zou moeten inwerken op dat systeem. Niet dus. Hopelijk werkt het wel na een tijdje, maar ik heb er geen vertrouwen meer in.
Aan botox heb ik niks. Ik heb het meeste last van mijn hoofd, aangezicht, nek en bovenbenen. Botox kan je niet gebruiken voor aangezicht en bovenbenen. Al de rest van mijn lichaam zweet ook, ik voel het bijvoorbeeld contstant druppen onder mijn oksels, maar dat is beter te verdragen. Het minst zweet ik aan mijn handpalmen en voeten.

Ik zit dus strop. Het is niet leefbaar en met de medicatie stoppen is óók niet leefbaar. Dus... ja, ik heb wel eens gedacht dat ik zo niet wil blijven leven.

Ik heb de links op deze site gevolgd. Tot mijn groot verdriet zag ik zwart op wit op een Amerikaanse site: "Voor overmatig zweten aan hoofd, aangezicht en nek, bestaat géén behandeling."
Maar toch blijf ik zoeken, ik moet wel.

Is er iemand die dit verhaal herkent? HELP!!! Ik kan niet meer, het put me uit.

Nog even een illustratie: zo loop ik rond op mijn werk:
(klik op onderstaande link)

Link verwijderd want hij werkte niet meer.

Hanneleen
Laatst gewijzigd door Hanneleen op di 05 jul 2005, 23:26, 2 keer totaal gewijzigd.
Carina
Waterval
Waterval
Berichten: 165
Lid geworden op: zo 01 mei 2005, 16:16
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Bericht door Carina »

hoi Hanneleen

Ik heb net je zweet verhaal gelezen en heb erg medelijden met je, zoveel zweten moet heel erg zijn, ik begrijp dat je wanhopig bent.
Probeer de zweetlotion eens die ik in een ander stukje noem, misschien werkt het?

Groetjes en veel sterkte, Carina
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2783
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Hoi Hanneleen,

Wat uitermate vervelend zeg... maar zoals je zelf zegt komt een gedeelte ook door medicijnen en overgewicht.. Dat is dus secundaire hyperhidrosis zoals dat zo mooi heet. Dat is echt iets wat je met een arts moet bespreken. Voor wat betreft het overmatig transpireren over je hele lichaam? Tja.. dat is de ergste vorm denk ik. Botox werkt perfect voor oksels. Handen en voeten schijnt iontopheresis de oplossing te zijn. Verder kun je mischien syneo 5 proberen ? Das hier in Nederland te koop bij de DA. Ik weet eerlijk gezegd niet of je dat over je hele lichaam kunt gebruiken.... ik zou zeker met je (huisarts) in conclaaf gaan hoe je verder moet nu.... ik wens je oprecht alle sterkte toe en ik hoop dat je steun vind aan dit form en wellicht hier en daar wat tips of info opdoet hier..... Groetjes Thijs
kimmy
Oceaan
Oceaan
Berichten: 847
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 08:46
Locatie: Eibergen
Contacteer:

Bericht door kimmy »

ik zweet ook over mijn hele lichaam, maar de oksels is het meest opvallende.
De rest heb ik last van maar zien de mensen eigenlijk niet!
Daar is volgens mij ook weinig aan te doen ja rekening houden met de stoffen wat je draagt, veel katoen(dat heeft als nadeel dat het vreselijk verkleurd)
maar ik had van iemand een tip gekregen en die heeft mij info toegestuurd.
Wie weet heb je er wat aan. het is iets waar je mee kunt douchen of in bad je kunt altijd ff info opvragen toch zeg maar dat je via mij(Kim) bent.
www.kalijn.be
Ik hoop dat je er wat aan hebt!!!

Succes, Kim
kimmy
Oceaan
Oceaan
Berichten: 847
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 08:46
Locatie: Eibergen
Contacteer:

Bericht door kimmy »

hanneleen,
waar woon jij eigenlijk??
Dit vraag ik omdat ik benadered was vorig jaar door een tv programma, de belgische vaiant van bnn's Je zal het maar hebben.
Ze wilden daar graag weer een programma van maken maar daar zochten ze toen mensen voor uit belgie!!!
Zo ook voor de anderen als je uit belgie komt probeer contact te zoeken met de bnn site en vraag naar de belgische afdeling voor het programma!!!!
Wie weet kom je iets verder mee kun je deze site ook promoten!!!!

Gr Kim
Hanneleen
Rivier
Rivier
Berichten: 101
Lid geworden op: zo 01 mei 2005, 01:07
Contacteer:

Bericht door Hanneleen »

Hallo, bedankt voor de reacties!
Sorry dat ik zo laat reageer maar ik heb problemen om op deze site te komen, het lukt meer niet dan wél.

Wat die lotions betreft: dat moet ik eerst eens met mijn huisarts bespreken. Axitrans is ook een lotion en dat màg ik dus niet gebruiken omdat het mijn systeem zou verstoren. Axitrans bestaat expliciet voor het gezicht, dat zijn vochtige doekjes waar je je twee avonden na elkaar mee moet inwrijven. Volgens mijn apotheker zijn veel mensen daar goed mee geholpen. Het bestaat ook in andere vormen voor de andere delen van het lichaam.
Bij mij werkt het dus niet, en misschien gelukkig maar, aangezien ik het toch niet mag gebruiken.

Kim,
Ik woon in Hasselt. (Belgisch Limburg)
Maar ik ben niet geïnteresseerd om mee te werken met een TV-programma hoor! Ik zie mijzelf al met mijn hoofd op TV. Hahahahaha, nee, echt niets voor mij.

Groetjes,
Hanneleen
Kasper
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: zo 08 mei 2005, 16:25
Contacteer:

Oplossing overmatog zweten

Bericht door Kasper »

Al een paar jaar heb ik last van overmatig zweten onder mijn oksels. Nu heb ik vorige week een botox behandeling ondergaan in Antwerpen Belgie. Daar is het een stuk goedkoper aangezien het niet wordt vergoed door de verzekeraar. Het is nu 3 dagen geleden en ik heb nergens meer last van!!! Echt een aanrader !! Koste me 390euro voor beide oksels en is ongeveer 6 tot 9 maanden actief!!!
kimmy
Oceaan
Oceaan
Berichten: 847
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 08:46
Locatie: Eibergen
Contacteer:

Bericht door kimmy »

Kasper bij welke kliniek ben je geweest???
Ik ben ook in Antwerpen geweest en heb 160 euro betaald voor 2 oksels.
Dat was bij Carpe .

Gr Kim
ps het werkt echt he ik ben sinsdien ook droog!!!!
dientje
Zee
Zee
Berichten: 281
Lid geworden op: do 28 apr 2005, 19:26
Contacteer:

ha hanneleen

Bericht door dientje »

ha hanneleen!!
Wat vervelend voor je. Ik kan begrijpen dat je er ONTZETTEND mee zit. Hoe lang is het al gaande. Ik heb alleen bij de oksels en in de zomers wat erger overal, maarja dat is geen probleem. Ben dus ook laatst meegeweest met kIm naar Carpe.be, daar dus voor 160 per 2 oksels

Ik ga voor je zoeken!!
groetjes berdien
Hanneleen
Rivier
Rivier
Berichten: 101
Lid geworden op: zo 01 mei 2005, 01:07
Contacteer:

Bericht door Hanneleen »

Hoi Dientje,

Fijn dat je zo meeleeft, ik ben echt wel wanhopig af en toe.
Vroeger had ik ook al hyperhydrosis, maar bijlange niet zo erg als ik het nu heb. Toen was het gewoon vervelend, nu is het eigenlijk niet meer te doen.
Ik heb tijdens de eerste maanden van 2004 een depessie gehad. Door de medicatie die toen ingesteld is, is het zweten sterk verergerd. Ik neem twee medicamenten waarbij op de bijsluiters staat: bijwerkingen: overmatig zweten. Dan weet je het wel.
Zoals ik eerder schreef is het voorlopig niet mogelijk om de medicatie te verminderen.
In de zomer van 2004 was ik nog in ziekteverlof, ik weet nog dat ik toen dacht: ik zou niet kúnnen gaan werken zoals ik nu zweet. Ik moest een paar keer per dag andere kleding aantrekken. En de hele dag liep ik te vegen.
Maar nu werk ik terug full-time, en ik heb gewoon geen keuze. Ik houd mijn hart vast voor een hete zomer!

Groetjes,
Hanneleen
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2783
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Hoi,

Ik moest laatst naar een huisartsen post om een hechting te laten verwijderen die ze in het ziekenhuis over het hoofd hadden gezien. Ik hou er zo en zo niet van om het lijdend voorwerp te zijn van artsen of onderzoeken, maar dit ter zijde. Ik ging liggen op zo'n bed ding in zo'n onderzoekskamer waar ze van dat papier op leggen. Jullie weten vast wel wat ik bedoel ;)

Nou ik lag nog geen minuut of ik begon te zweten over mijn hele lichaam. En toen moest de arts nota bene nog beginnen !!

Uiteindelijk was ik na 5 minuten klaar, ik was zeiknat over mijn hele lichaam. Ik zei ook tegen de dokter "de angstzweet breekt me uit!" Ik stond op en het papier wat op die bed lag was helemaal doorweekt en zelfs gescheurd en kapot op plekken. De dokter zag het zelf ook en ik zei nog van moet je eens kijken, zo zweet ik. De dokter zei iets in de trent van "ach, geeft niet".

Ik vind het typisch. Ik zweet zo en zo snel over mijn hele lichaam maar normaal gesproken niet overmatig. Dit is duidelijk een vorm van angstzweet en er speelt wel degelijk een groot psychisch gedeelte mee. Angst voor hechting laten verwijderen = zweten. Alleen zweet ik dan extreem veel in korte tijd en daarna is het over. Op mijn oksels na dan want die gaan continue door :cry:

Groetsels,

Thijs
Ina van Ringen
Waterval
Waterval
Berichten: 136
Lid geworden op: vr 20 mei 2005, 23:17
Locatie: Woerden
Contacteer:

Bericht door Ina van Ringen »

Hoi Hanneleen,
Ik lees het al, voor jou is het ook niet om uit te houden. Heb jij als er onweer in de lucht zit, ook niet meer last nog dan anders?
Ik heb me zondag ziek gemeld, was van het zweten kompleet uitgeput en heb 4 dagen geslapen. Morgen ga ik weer werken.
Ik kan me heel goed voorstellen, dat je tegen een hete zomer op ziet. We kunnen mekaar wat dat aangaat een hand geven.
Ik ben vandaag met oxybutinine begonnen. Eem hele lage dosering, omdat het de werking van andere medicijnen versterkt. Ik heb het er met de huisarts over gehad en we besloten om het maar te proberen.
De werking kan ik nu nog niet zeggen, omdat die pas optimaal is na een week of twee. Maar ik werd de laatste weken ook gek van het zweten, vegen en ga zo maar door. Dus waag oik de gok.
Is er geen mogelijkheid om je op een ander medicijn in te stellen dan degene die je nu hebt? Ik weet dat dat heel moeilijk is, ik ben zelf ook heel ziek geweest in mijn hoofd, zelfs twee keer, en elke keer is het weer zoeken, wat voor medicijn het beste bij je past. Het is een doffe ellende, maar dit is voor jou toch ook geen doen, je loopt kompleet leeg!
misschien kan je het daar over hebben bij je huisarts of specialist.
De manier waarop je nu moet leven is immers zeer deprimerend en daar moet toch wat aan te doen zijn.
Wat betreft de Botox, dat kan voor een heel groot deel ook op je gezicht en benen. Wat betreft het gezicht, het kan alleen op de bovenste helft van je voorhoofd en niet op je wangen en kin. Alles wat daarboven is kan, en ook achterhoofd, opzij, slapen , hals, nek rug. Het moet dan alleen in etappes van per keer 2 flesjes botox.
Ik hoop voor je dat je wat anders kan vinden en leef met je mee.
Succes Ina.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht