Bah, zweetvoeten!

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2784
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bah, zweetvoeten!

Bericht door Thijs »

Bah, zweetvoeten!
04 jan. 2016in NIEUWS

Zweetvoeten krijgen met dit warme weer is niet heel gek. Dat ze ook kunnen gaan stinken, is een vervelender probleem. Maar gelukkig kun je er iets aan doen en hebben wij 8 tips tegen zweetvoeten.
De vieze lucht van je voeten ontstaat omdat je voeten zweten en een temperatuur bereiken tussen de 30 en 40 graden. Bacteriën zijn ook altijd op je voeten aanwezig en kunnen onder die omstandigheden snel vermenigvuldigen. Ze voeden zich met dode huidcellen en de geur die de bacteriën afscheiden veroorzaakt de onaangename geur.

Houd je voeten droog
Gelukkig zijn er oplossingen om in ieder geval de vieze zweetvoetenlucht te voorkomen. Zorg ten eerste dat je je voeten zo droog mogelijk houdt. Draag dus open schoenen zoals sandalen of kies voor schoenen van materiaal dat goed ademt.
Goede sokken
Ook is het belangrijk wat voor soort sokken je draagt. Katoenen en wollen sokken in leren schoenen zijn de beste keuze. En natuurlijk moet je iedere dag schone sokken aantrekken. Als je veel last hebt van zweetvoeten, neem dan een extra paar sokken mee zodat je ze kunt wisselen. Dat zorgt ervoor dat de bacteriën geen kans krijgen om te vermenigvuldigen en te gaan stinken.

Tips van oma
Er zijn altijd huis- tuin- en keukentips waar je oma of moeder vroeger mee kwam. Het proberen waard, toch?
Je voeten wassen met azijnwater
Sokken niet wassen met wasverzachter, dit houdt namelijk vocht vast
Talkpoeder in je sokken strooien om vocht te onttrekken
Draag nooit twee dagen achter elkaar dezelfde schoenen. Je schoenen hebben tijd nodig om het oude zweet en de geur kwijt te raken
Een wisselbad van warm en koud water voor je voeten
‘s Avonds je voeten insmeren met zinkolie en dan sokken aantrekken

Dokter
Mocht je echt heel veel last hebben van (stinkende) zweetvoeten en kom je er maar niet vanaf, dan is het aan te raden om eens een dokter te raadplegen. Het kan zijn dat je last hebt van overmatig zweten. Vaak heb je het dan ook op andere plekken op je lichaam, zoals oksels of handen. Je kan daarvoor misschien medicatie of behandeling krijgen.

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/461167/bah-zweetvoeten
Plaats reactie