Dít doe je tegen een hardnekkige zweetgeur in je kleding

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2783
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Dít doe je tegen een hardnekkige zweetgeur in je kleding

Bericht door Thijs »

Dít doe je tegen een hardnekkige zweetgeur in je kleding
Bepaalde vlekken en geuren hebben iets meer nodig dan alleen wasmiddel om ze uit je kleding te verwijderen. Hardnekkige vlekken, ontstaan ​​door okselzweet, kunnen zowel verkleuring als een aanhoudende geur achterlaten. Zelfs als je de kleding net is gewassen. Zó verdwijnt die vieze geur.

LOTTE KEPERS
5 JULI 2023,09:32

Geuren kunnen zich daadwerkelijk op stoffen ophopen. Onaangename geur op overhemden wordt vaak veroorzaakt door opstapeling van deodorant vermengd met lichaamsoliën en zweet. Hierdoor kan gewassen kleding er allesbehalve schoon uitzien (en soms zelfs vies ruiken). Om je geurproblemen op te lossen, moet je volgens Amerikaanse wasexpert Gwen Whiting eerst het opbouwprobleem oplossen.

BLEEKMIDDEL
Whiting raadt aan een vlekformule te nemen en deze te mengen met een milieuvriendelijk alternatief voor bleekmiddel. Daarmee maak je een ​​pasta. Gebruik vervolgens een vlekkenborstel en werk het brouwsel grondig in op plekken met veel aanslag (zoals de oksels van een overhemd). “Laat het kledingstuk daarna minstens een uur weken in een bak met heet water”, vertelt Whiting aan Martha Stewart. “Je kunt ook een dopje azijn toevoegen om te helpen ontgeuren.”

VERMIJD STERK GEPARFUMEERDE WASMIDDELEN
Het kan verleidelijk zijn om geurtjes te maskeren met een geparfumeerd wasmiddel, maar volgens Whiting is dat niet zo handig. “Wasmiddelfabrikanten gebruiken zware parfums om geurtjes te verdoezelen, maar verwijderen deze niet”, zegt ze. “Of het nu je sportkleding is of een werkblouse, azijn werkt goed tegen stank door de antibacteriële eigenschappen, die helpen om te ontgeuren.” Ze raadt aan om de kledingstukken gedurende 30 minuten in het heetste water te laten weken dat geschikt is voor de stof (check het waslabel), met een dop azijn.


HUIS-TUIN-EN-KEUKENMIDDEL
Als je geen tijd hebt om naar de winkel te rennen, kun je bepaalde vlekken behandelen met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt: baking soda en witte azijn. “Giet de witte azijn op de vlek en voeg dan een mengsel van baking soda en azijn toe aan de vlek”, zegt ze. “Je kunt dit 30 minuten laten zitten en daarna wassen zoals aangegeven op het etiket.” Om hardnekkige geuren te behandelen kun je tijdens het wassen nóg een kopje baking soda of azijn toevoegen.

Bron: https://www.libelle.nl/mode-beauty/dit- ... ~b40c0da6/
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht