zweten rond de liesstreek/ bilplooi

Diverse (algemene) onderwerpen/nieuws met betrekking tot overmatig zweten, huisarts, dermatoloog, zweet ervaringen etc.

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
Ilse_odin
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: do 23 aug 2018, 19:37
Contacteer:

zweten rond de liesstreek/ bilplooi

Bericht door Ilse_odin »

Hey allemaal!

graag volledig lezen, dit kan van invloed zijn op je antwoord/ de oplossing. dit bericht bevat ook erg uhm veel intime info.

Ik heb tijdens het sporten (paardrijden in dit geval) erg veel last van het zweten rond mijn liezen, bilplooi en iets bilnaad. wanneer ik na een uurtje rijden van het paard af stap heb ik al zo veel rond dat gebied gezweet dat het echt lijkt alsof ik in mijn broek heb geplast. met normaal weer is het vanaf mijn bilplooi 1 tot 1,5 hand breed de zweet plek en je kunt je misschien al voorstellen dat met warm weer dit 2 handen breed bijna is.
als 20er wil je er niet bijlopen alsof je in je broek heb geplast en het zit echt niet in mijn hoofd wanneer er meerdere mensen opmerkingen overmaken. nou is dat al vervelend op zich maar het zorgt ook nog eens voor echt hele erge schaafwonden. bij mijn bilnaad is het over de gehele lengte en dan 1 vinger breed, dat doet dus behoorlijk veel pijn. bij mijn liezen heb ik af en toe schaafwonden, dit vooral bij bepaalde rijbroeken (die inmiddels weg gedaan) en wanneer ik 's ochtends paardgereden heb en met die natte/ vochtige broek door ga naar de volgende paarden om te rijden.

ik merk niet tot nauwelijks verschil in rijbroeken, in de gene met lederen zitvlak zie je het minder maar zweet ik meer dus zie je het naast het lederen zitvlak meer. ik heb vele verschillende rijbroeken geprobeerd ( nu 13 liggen) en daar zit dus niet echt verschil in. ook zit er niet echt verschil in ondergoed, enigste verschil wat ik daarbij merk is dat ik meer schaafwonden krijg wanneer er ruwe randen aan zitten of kant.

heb iedere anti transpirant van de drogist al geprobeerd + van nog wat webshops en ook al wat middeltjes van de huisarts. dit werkt dus niet. de deo die beloofd 5 of zelfs 7 dagen bescherming tegen zweet moet bieden houden dat 1e uurtje nog niet eens vol ( werkt wel goed onder de oksel!) zweetpatches/ inlegkruisjes blijven niet zitten, vaseline of sudocreme zweet ik weg dus helpt ook niet tegen de schaafwonden.

dan komen we bij het punt wat anders is dan bij vele anderen en wat echt wel belangrijk is om rekening mee te houden:
ik heb vaginisme wat in houd dat de schaamstreek heel erg gevoelig is en de bekkenbodem spieren bij mij heel erg strak staan. wanneer ik een goedje smeer/spuit merk ik dat het dus snel geïrriteerd word en dat er meer spanning komt op de spieren waardoor ik een hele ongemakkelijke druk voel bij het zitten tot pijn bij het zitten en sinds dat ik actief wat probeer tegen het zweet is die spier nu ook zo strak gaan staan dan ik heel moeilijk nog naar de wc kan gaan maar wel heel heel vaak nodig moet.

weet iemand dus iets tegen het zweten wat het B probleem niet erger maakt, waar kan ik dit krijgen en wat kost het en hoevaak.

alvast bedankt voor het lezen en meedenken.
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2402
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: zweten rond de liesstreek/ bilplooi

Bericht door Thijs »

Hoi Ilse_odin,

Welkom op dit forum. Ik denk dat je het meeste baat kunt hebben bij medicijnen. Oxybutinine of Glycopyrronium. Deze gaan overmatig zweten tegen over het gehele lichaam dus ook moeilijk te behandelen plekken zoals je liezen. Botox is ook mogelijk maar dat werkt tijdelijk en is pijnlijk op die plekken kan ik me indenken. Overleg met je huisarts of specialist. Je kunt hier heel veel informatie vinden over eerder genoemde medicijnen; lees je goed in. In Amersfoort is sinds kort ook een hyperhidrosis expertise centrum in het Meander MC. Ik weet niet of je in de buurt woont maar wellicht is dat een optie. Ik denk niet dat je dit goed met smeerseltjes of cremes etc onder controle kan krijgen. Heel veel succes en hou ons op de hoogte. Mocht je vragen hebben kun je ze altijd stellen.

Groetjes Thijs
kimmy
Oceaan
Oceaan
Berichten: 847
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 08:46
Locatie: Eibergen
Contacteer:

Re: zweten rond de liesstreek/ bilplooi

Bericht door kimmy »

Hoi. Ik rij ook paard en heb hetzelfde probleem als wat jij omschrijft. Alleen stoor ik me er niet zo aan. Ben ook een stukje ouder... ik zorg dat ik donkere rijbroek aandoe dan is t minder zichtbaar. Ik heb het niet zo erg dat mn huid stuk gaat. Zou ook niet weten wat je eraan zou kunnen doen alleen dat ik je advies zou geven om daar met een huidarts over in gesprek te gaan. Wil je laten weten dat je niet de enige bent met dit probleem. En dus een klein beetje het lees verzachten. Wens je beterschap met de zere pijnlijke plekken en hoop dat je iets vind dat helpt! Gr kim
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht