Ik maak me zorgen....

Diverse (algemene) onderwerpen/nieuws met betrekking tot overmatig zweten, huisarts, dermatoloog, zweet ervaringen etc.

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2402
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Ik maak me zorgen....

Bericht door Thijs »

Ik maak me zorgen om het feit dat hyperhidrosis in 2019 nog steeds gezien wordt als een "cosmetisch" probleem. Dat het goed te behandelen is met het zeer populaire anti rimpel medicijn botox is eigenlijk puur pech hebben. Hierdoor wordt min of meer bevestigd dat hyperhidrosis een cosmetisch probleem is. Wij patienten weten wel beter. Je zou er maar last van hebben, je zou maar 365 dagen per jaar overmatig zweten. Niks cosmetisch aan maar bittere ernst. Zo bitter dat mensen operaties uit laten voeren die niet mals zijn. Ik maak me ook zorgen over de verzekeringsmaatschappijen die veel te veel macht hebben en kunnen bepalen of jij een behandeling vergoed krijgt of niet. Hierdoor kan ik nu al 2 jaar niet meer naar mijn "eigen" ziekenhuis voor botox injecties. Ik zal maar zwijgen over het belachelijke eigen risico die we allemaal ook nog eens moeten ophoesten. Als je ziek bent mag je betalen is kennelijk het motto van de overheid. Soort van dubbel gestraft.

Nu met de komst van de miraDry zie je opeens heel veel prive klinieken die zo'n miraDry apparaat hebben aangeschaft en reclame maken op social media, google etc etc. Voor de miraDry bood een enkeling misschien botox injecties aan tegen hyperhidrosis maar tegenwoordig is overmatig zweten een verdienmodel. Schaf een miraDry aan, zorg voor patienten en maak winst. Logisch aan de ene kant want zo werkt het maar aan de andere kant vraag ik me oprecht af hoe betrokken deze artsen nou werkelijk zijn bij de hyperhidrose patient. Is dit een foute ontwikkeling? Nah, het is de marktwerking maar toch wringt het ergens bij me. Jaren geleden hoorde je niets van deze klinieken maar als er geld te verdienen is...… juist.

Gelukkig is de miraDry er en is het een bijzonder effectieve behandeling en hebben veel mensen er baat bij. Maar waar blijven al die wetenschappelijke publicaties waaruit blijkt dat het ECHT werkt zodat het misschien eens vergoed gaat worden? Waarom doet niemand onderzoek in Nederland en publiceert men in de internationale vakbladen? Is er dan stiekem toch niemand echt betrokken???
Ik denk dat er te weinig echt betrokken specialisten zijn van dit vervelende probleem. (Vooral in Nederland)

Misschien komt het door de hitte, misschien ben ik een oude klager, toch wilde ik dit nog even ter overweging kwijt.

Geniet van het mooie weer allemaal.

gr Thijs
Erje
Moderator
Moderator
Berichten: 559
Lid geworden op: di 29 nov 2005, 13:40
Contacteer:

Re: Ik maak me zorgen....

Bericht door Erje »

Helemaal mee eens!
Verdienen is het belangrijkste voor ze ( artsen ), en dat zou eigenlijk het welzijn van de patient moeten zijn. Daar hebben ze ook een eed voor afgelegd.
Maar is niet belangrijk kennelijk.
Ik maak het nu ook zelf weer aan den lijve mee, letterlijk en figuurlijk, ander probleem, maar loop wel tegen hetzelfde aan.
Niemand is echt geïnteresseerd om je van een probleem af te helpen, maar wel: hoe kunnen we zoveel mogelijk verdienen.
Zelfde is dat je van je medicijn een steeds goedkopere versie meekrijgt bij de apotheek. Kunnen er nóg meer mensen goed aan verdienen.

Ook bij mij, zal wel door de hitte komen.....
Maikel
Druppel
Druppel
Berichten: 9
Lid geworden op: vr 26 okt 2018, 11:14
Contacteer:

Re: Ik maak me zorgen....

Bericht door Maikel »

Ik snap niet dat Miradry niet wetenschappelijk onderbouwd wordt, want Botox injecties zijn op termijn duurder dan 1 a 2 maal een Miradry behandeling. Als zorgverzekeraar zou ik dit oppakken om op termijn de zorg goedkoper te maken, maar blijkbaar zien wij het allemaal verkeerd :(.
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2402
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Ik maak me zorgen....

Bericht door Thijs »

Precies..... ik snap het ook niet meer...

Sterker nog, de behandeling waarbij ze curettage en suctie toepassen onder je oksels tegen HH wordt al sinds 1960 wereldwijd gedaan. Meerdere wetenschappelijke publicaties.... Wat zegt de zorgverzekeraar? Experimenteel. Tja dan zakt mijn broek af.
Plaats reactie