Zweten in gezicht

Diverse (algemene) onderwerpen/nieuws met betrekking tot overmatig zweten, huisarts, dermatoloog, zweet ervaringen etc.

Moderators: Thijs, Erje

Marusha
Druppel
Druppel
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 05 jun 2006, 17:53
Contacteer:

Zweten in gezicht

Bericht door Marusha »

Hoi,

Eerst wil ik even kwijt dat ik het echt super vind dat er een site is over overmatig zweten! :D Ik dacht echt dat ik altijd de enige op de aardbol was die er problemen mee heeft!
Je praat er natuurlijk ook niet zo snel met iemand over...

Ik heb sinds ongeveer 2 jaar ook last van overmatig zweten. Ook al doe ik helemaal niks, ik heb altijd zweetoksels. Ik kan daarom ook alleen maar zwarte kleren aan. Erg vervelend. Ik zie zo vaak super leuke kleren in de winkels hangen maar kan gewoon niks kopen! Vooral in de zomer is het erg rot omdat dan juist bijna niemand zwart draagt!
Ik heb ook al allerlei deo's en anti-transparant spray's geprobeerd, maar niks helpt. De meeste spray's zorgen ook nog eens voor super geirriteerde oksels! Daarnaast heb ik van de huisarts een keer een vloeistof voorgeschreven gekregen (ben de naam even kwijt) ook dat hielp niet en kreeg er super uitslag van.

Nou heb ik er, sinds kort, naast het zweten onder je oksels nog een ander probleem bij.
Ik zweet voortaan ook super snel en veel in mijn gezicht, en dan vooral in/bij mijn werkbrauwen en op mijn bovenlip. Het is echt afschuwelijk want je ziet het gewoon super goed.
Ik heb hier nog bijna niks gelezen over zweten in je gezicht. Hebben meer mensen hier last van. Zijn er nog tips om dit tegen te gaan?
Het beinvloedt het functioneren op mijn werk echt enorm. Ik ga alle situaties waarin ik het ook maar even warm kan krijgen uit de weg! (en dan houd je er dus niet veel meer over)
(Ik heb by the way ook redelijk veel last van blozen :oops: , gevolg daarvan is dus dat ik het super warm krijg, en het zweten alleen maar erger wordt. Ik heb al een keer een assertiviteitstraining gehad maar dat helpt niet!!)

Alvast bedankt voor het lezen van mijn stukje tekst en ik hoop echt op wat nieuwe tips...
Of verhalen van mensen die hier ook last van hebben en hoe zij hiermee omgaan!

Thanks!!

-x-
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2585
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Hoi,

Ik denk dat je verhaal hier heel herkenbaar is.... wat kan ik zeggen? Lees het forum goed door, er staan talloze tips en truuks online. Ik kan alleen zeggen dat veel mensen met hetzelfde probleem (overmatig zweten in het algemeen) veel baat hebben bij botox injecties of medicijnen. Lees het forum goed door en doe er je voordeel mee. Mocht je vragen hebben stel ze gerust!

groetjes Thijs
Marit
Druppel
Druppel
Berichten: 2
Lid geworden op: za 10 jun 2006, 23:38
Contacteer:

Bericht door Marit »

Hoi hoi,

Een heel bekend probleem! Ook ik zweet erg in mijn gezicht (en ook op de rest van mijn lichaam trouwens). Het zweet staat me (met name als het weer ook nog eens "tegenwerkt") letterlijk op mijn voorhoofd, neusvleugels en bovenlip.
En door de stress om te gaan zweten bij een belangrijke afspraak op het werk of bij een vergadering, wordt het juist erger. Of als ik in een zaal zit en vooraan moet zitten (normaal zorg ik natuurlijk dat ik op tijd ben en achterin kan duiken :? Het zijn echt zweetaanvallen (opvliegers). Ik heb het al jaren, en vind het uitermate vervelend. Ik zag op een site dat het vaker voorkomt bij mensen die van nature ook snel zweten (bij sport of in sauna), wat mij betreft klopt dat precies.

Een oplossing heb ik helaas niet. Ik kan alleen aangeven dat je niet de enige bent (ook al voelt dat soms wel zo). Zelf overweeg ik een training van Frijters Mind Tuning. Maar ik heb nu eerst het boek maar eens besteld om te kijken of dat misschien al wat duidelijkheid en handvaten creeerd.

Sterkte.
pierre
Druppel
Druppel
Berichten: 2
Lid geworden op: za 10 jun 2006, 09:47
Contacteer:

Bericht door pierre »

Hallo,

Voor mij ook een bekend probleem, vooral wat je zegt van die aanvallen en zeker met dit weer, van nature zweet ik ook heel makkelijk.
Ik ben er ook altijd mee bezig en daardoor ook vaak gestresst, wil ook niet dat iemand het ziet of weet en daardoor wordt het alleen maar erger. Zweten op de rest van mijn lichaam kan ik nog wel verbergen maar op mijn hoofd en in mijn gezicht dus niet.
Er zijn ook wel eens situaties geweest dat ik gewoon weggelopen ben, met een smoesje omdat het met straaltjes van me afliep en ook dat ik (belangrijke) afspraken gewoon afzeg.
Ik heb die training van Frijters Mind Tuning ook overwogen maar vond de prijs erg hoog en weet dus ook niet of het helpt, ben wel benieuwd naar je ervaringen met het boek.
Ik heb van een psycholoog wel een tip gekregen voor dat soort situaties, dat helpt wel een beetje als je ontspannen bent maar in stress situaties lukt me dat dus niet, ik denk dat zo'n training ook een beetje op die manier werkt, maar weet dat natuurlijk niet zeker.


Groetjes,

Pierre
Remon
Vijver
Vijver
Berichten: 58
Lid geworden op: za 03 sep 2005, 16:45
Locatie: Zeeuws Vlaanderen
Contacteer:

Bericht door Remon »

Hoi,

Ook ik heb hier heel veel last van. Zweetdruppels die van mijn voorhoofd afrollen. Verder zweet ik ook over mijn gehele lichaam, maar vooral op mijn rug. Als ik een avondje weg ben naar een cafe of een gezellig feest ben ik dus echt een lopende fontein. Als ergste ervaar ik toch wel het zweten op mijn hoofd, omdat dit moeilijk te verbergen is, en het zweten op mijn rug, omdat mijn shirt dan echt kleddernat is. Heb al alle soorten deo's geprobeert, ook op mijn voorhoofd, maar dat helpt allemaal niets.
Voor het zweten op mijn rug heb ik nu grote hoop op de t-shirts van vm-care. Heb ze besteld, maar zijn nog niet binnen. voor het zweten op mijn voorhoofd zou ik graag oxybutinine proberen, maar mijn huisarts wil dit niet voorschrijven. Misschien dat ik binnenkort toch maar eens naar een andere huisarts ga.
Ook ik ga vaak situaties uit de weg, of zeg dingen af vanwege het zweten, en dat terwijl ik het liefst overal naartoe zou gaan.

Groetjes...
Marusha
Druppel
Druppel
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 05 jun 2006, 17:53
Contacteer:

Bericht door Marusha »

Hey,

Thanks voor jullie reacties! Pffff, ik ben dus niet de enige...
Ik heb voor vrijdagmorgen een afspraak bij de dokter staan.
Ik bereid me goed voor, ga zometeen allerlei info opzoeken over oxybutynine. En hoop er dus op dat hij een receptje voor me uitschrijft.
Ik heb echt heel mijn hoop daarop gevestigd!!!

Als het zover is, horen jullie het natuurlijk!!!

-x-
Jac
Beekje
Beekje
Berichten: 23
Lid geworden op: zo 16 apr 2006, 12:21
Contacteer:

Bericht door Jac »

Ik heb altijd enorme zweetdruppels op m'n neus, ook vooral als ik het koud heb! Verder regelmatig een natte kin. Bij mij helpt eventjes rustig gaan zitten, handen wassen met koud water en met een zakdoekje of handoek gezicht afdrogen.
M'n bijnaam op het werk is hondenneusje...
kimmy
Oceaan
Oceaan
Berichten: 847
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 08:46
Locatie: Eibergen
Contacteer:

Bericht door kimmy »

Ik zweet ook in mijn gezicht en mijn hals het loopt dan in straaltjes weg!!!
Vanmorgen paardgereden gewoon lekker ontspannen en dan heb ik werkelijk mijn kont rug borst oksels hoofd eigenlijk alles zeiknat!
Daarna moest ik lesgeven een uur heb mijn handdoek maar uit de auto gehaald en me eenbeetje afgedroogt en een droog shirt aangetrokken!

En nu is het vandaag niet eens zo warm!!!!!


Gr Kim
Marusha
Druppel
Druppel
Berichten: 9
Lid geworden op: ma 05 jun 2006, 17:53
Contacteer:

Bij de dokter geweest...

Bericht door Marusha »

Ik ben afgelopen vrijdag dus bij de dokter geweest.
Ik heb de oxy... pleisters voorgeschreven gekregen.
Ik kan ze morgen ophalen........
Ik houd jullie op de hoogte.
FlorisV
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: di 04 jul 2006, 12:48
Contacteer:

Zweten in het gezicht

Bericht door FlorisV »

Van het overmatig zweten vind ik de overmatige transpiratie in het gezicht wel het vervelendst. Hoewel geen oplossing voor het probleem ben ik best tevreden met het dragen van een hoofdzweetband. Geen straaltjes meer die in de ogen lopen en geen druppltjes zeet meer op de documenten die op het werk op het bureau liggen!
weimaranermama
Rivier
Rivier
Berichten: 84
Lid geworden op: di 27 jun 2006, 23:02
Locatie: Woerden
Contacteer:

Bericht door weimaranermama »

Ik zweet ook altijd erg op mijn hoofd en in het gezicht. Een oplossing daarvoor is Botox injecteren, maar dat kan niet vlak boven je wenkbrauwen en het onder gedeelte van je gezicht. Je hebt dan kans dat je wenkbrauwen gaan zakken en de rest van je gezicht ook. Botox legt nl de zweetkliertjes stil, maar ook je gezichtsspieren kunnen verlammen, als het op de verkeerde plaatsen geinjecteerd wordt.
Ik werd altijd ook in mijn haar geinjecteerd, want vooral bij mijn oren en daarboven zweet ik erg. Het loopt net als bij Kimmy gewoon in straaltjes naar beneden. :bad :zweet :ppff
Ik leg dan een handdoek in mijn nek, die ik dan verwisselen kan.
Gr. INa :ppff
Kinep
Vijver
Vijver
Berichten: 77
Lid geworden op: di 23 aug 2005, 16:17
Contacteer:

Bericht door Kinep »

Mensen psychologie heeft er niets mee te maken. De oorzaak ligt bij de zenuwen niet meer niet min, die moeten lam gelegd worden.

Ikzelf wordt gekenmerkt als een sterk persoon en toch heb ik last van overmatig zweten, dus bullshit dat het psychologisch zit. Je zweet toch ook in een vertrouwde omgeving waar het warm is....zelf in mijn eigen slaapkamer, dus laat jullie niet vangen.

een paar tips:

probeer altijd tocht op te zoeken
draag onderhemdjes
adem in via de neus en uit via de mond. Er gaat veel warmte verloren door de mond open te laten (cfr. honden)

drastischere maatregelen:
rook de hele dag joints, zweet je de hele dag niet
drink je elke dag te pletter, legt ook de zenuwen plat.

Die laatste twee raad ik echter niet aan, zeg enkel dat het helpt.
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2585
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

De oorzaak ligt in het gedeelte van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het genereren van pulsjes naar de zenuwen die ieder mens heeft. Deze regulator in je hersenen zo je wilt is de oorzaak want deze stuurt teveel pulsjes naar de zenuwen.

De kans dat dit gedeelte in je hersenen door bewuste en onbewuste prikkels, die ieder mens dagelijks meemaakt en ervaart, word veroorzaakt word noch bevestigd noch ontzenuwd in de medische wetenschap. Kortom een psychologische (mede) oorzaak zou ik zeker niet uitsluiten.

Groetjes Thijs
Kinep
Vijver
Vijver
Berichten: 77
Lid geworden op: di 23 aug 2005, 16:17
Contacteer:

Bericht door Kinep »

Thijs schreef:De oorzaak ligt in het gedeelte van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het genereren van pulsjes naar de zenuwen die ieder mens heeft. Deze regulator in je hersenen zo je wilt is de oorzaak want deze stuurt teveel pulsjes naar de zenuwen.

De kans dat dit gedeelte in je hersenen door bewuste en onbewuste prikkels, die ieder mens dagelijks meemaakt en ervaart, word veroorzaakt word noch bevestigd noch ontzenuwd in de medische wetenschap. Kortom een psychologische (mede) oorzaak zou ik zeker niet uitsluiten.

Groetjes Thijs
Ik werk in de bioscoop aan de bar.

Winter: ligt de verwarming aan binnen doe ik mijn werk.
Zomer: ligt de airco aan binnen en doe ik precies hetzelfde werk.
Dus ook dezelfde prikkels etc

Eenmaal raden wanneer ik het meest zweet.... yup in de zomer, zelf al ligt de airco aan.... dus dat het psychologisch is geloof ik helemaal niet.
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2585
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Hmmm je moet het iets anders intepreteren.

Jouw omgeving is wel hetzelfde. Daar twijfel ik niet aan. Maar die bewuste en onbewuste prikkels waar ik het over heb, kunnen ook prikkels van jaren geleden zijn en tevens prikkels zijn waar je niet van bewust bent. Vandaar onbewuste prikkels. Dit maakt HH zo tricky. Je kunt je bijv onbewust zorgen maken om dingen of emoties die niet verwerkt zijn die zich op deze manier kunnen uitten.

Ik weet het, het wordt voor een nuchter denkend mens wellicht een wazig verhaal. Maar dat bewuste en onbewuste prikkels niet alleen de omgeving zijn maar ook alles wat er omheen hangt en in jouzelf (heden en verleden ) afspeelt lijkt me duidelijk. Denk aan onverwerkt leed opgekropte emoties waarvan je zelf mischien het bestaan niet eens van af weet.

Het KAN, ik wil niet zeggen dat het per definitie zo is. Daarom weten de hoge heren het antwoord ook niet. Het is niet bekend wat de trigger is van HH.

Thijs
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht