dosering oxibutinine (max 10 mg) of glycopyrrolate (8 mg) ?

Waaronder oxybutynine en glycopyrronium.

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
rose
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: di 12 aug 2014, 13:14
Contacteer:

dosering oxibutinine (max 10 mg) of glycopyrrolate (8 mg) ?

Bericht door rose »

Beste medezweters, ik heb mijn verhaal in 2 categorieen in het forum geplaatst. Ik heb namelijk jullie advies nodig over de juiste dosering van oxibutinine of glycopyrrolate. Maar ook hoor ik graag ervaringen over botox in de voeten. Ik overweeg namelijk om beide te combineren. Zie hieronder mijn verhaal en de specifieke vragen.

Ik heb al vanaf baby zijn (volgens mijn moeder) last van hyperhydrosis en 10 jaar geleden voor het eerst botox gekregen in mijn handen. (dit werd toen nog gratis gedaan in het ziekenhuis in Arnhem omdat ze proefpersonen nodig hadden!)

Botox heb ik niet zo lang voortgezet omdat ik ook verminderde spierkracht in mijn handen ervaarde. Ik kon bijvoorbeeld moeilijk de sleutel in de voordeur omdraaien wanneer de werking van de botox het sterkst was.

Daarna jarenlang iontoforese behandelingen thuis gedaan totdat ik vervangend ging zweten in mijn gezicht en bovendien hielp de iontoforese nooit helemaal afdoende.

Nu sinds kort (met info van het forum) overgestapt op oxibutinine. Wat best aardig werkte. Daarna glycopyrrolate wat ik nog steeds gebruik maar wat ik niet als veel beter ervaar dan oxibutinine. Ik heb meer tabletjes (van 2 mg) nodig per dag (ongeveer 4 per dag verdeeld over de dag tegenover 1 tot 2 tabletten van 5 mg oxi). Ik ben na anderhalve maand nog steeds een beetje in de experimenteerfase en weet nog niet of ik de dosis glycopyrrolate zal verhogen of weer terug ga naar de oxibutinine.

Ik zweet vooral in mijn handen, voeten en hoofd. Het gekke is dat het lijkt of het zweten in de handen en het hoofd redelijk onder controle is, maar dat van de voeten is bijna nog net zo erg als voorheen. Het belangrijke is dat ik danseres ben en dus juist graag het zweten van mijn voeten onder controle wil krijgen. Na een paar nummers glibber ik in mijn dansschoenen en dat verminderd natuurlijk mijn performance.

Ik sta graag open voor advies voor het gebruik van oxibutinine en / of glycopyrrolate. Doe ik iets fout? Natuurlijk probeer ik de glyco zo veel mogelijk op een lege maag te slikken. Dit lijkt soms wel, soms totaal niet uit te maken. De werking van oxibutinine lijkt contanter te zijn al heb ik wel meer last van een droge mond en buikpijn.

Wat ik overweeg is om mijn voeten met botox te laten behandelen, dan kan ik het blijven combineren met de glycopyrrolate wellicht. Maar na mijn ervaring met de verminderde spierkracht ben ik een beetje huiverig voor verminderde spierkracht in de voeten. Natuurlijk zijn de spieren van de voeten sterker, dus misschien kunnen ze wel tegen een "stootje" en kan ik na de botox nog steeds goed op de bal van mijn voet staan of balans bewaren tijdens dansen. Heeft iemand ervaring??
s28
Plas
Plas
Berichten: 45
Lid geworden op: wo 05 mar 2008, 17:50
Contacteer:

Re: dosering oxibutinine (max 10 mg) of glycopyrrolate (8 mg

Bericht door s28 »

" Ik heb meer tabletjes (van 2 mg) nodig per dag (ongeveer 4 per dag verdeeld over de dag tegenover 1 tot 2 tabletten van 5 mg oxi). "

Ik heb geen idee waarom wie dan ook 4x op een dag glyco zou gebruiken. Dit is helemaal niet effectief. Het aantal doseringen per dag ligt idealiter op 1 a 2 keer, en max 3 keer. Neem het leeuwendeel bij de eerste dosering 's ochtends op een lege maag in. Bv. 5mg 's ochtends en later op de dag nog een keer 2mg. Het enige voordeel van oxy is dat je het niet op een lege maag hoeft in te nemen geloof ik. Voor de rest is het vele malen minder effectief en zijn de bijwerkingen veel heftiger, dus oxy neem ik nauwelijks serieus.
Sandra66
Druppel
Druppel
Berichten: 9
Lid geworden op: do 31 mei 2018, 21:08
Contacteer:

Re: dosering oxibutinine (max 10 mg) of glycopyrrolate (8 mg) ?

Bericht door Sandra66 »

Ik heb vandaag mijn eerste pilletje oxybutynine van 5mg.
Het zweet guts nog stees over mijn gezicht en haar.
Wil dat zeggen dat het helemaal niet help, of moet je het een paar dagen nemen voor het begint te werken.
Hopeloos word ik ervan 😱
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2402
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: dosering oxibutinine (max 10 mg) of glycopyrrolate (8 mg) ?

Bericht door Thijs »

Je moet het opbouwen. Ik merkte ook niets toen ik net begon. Uiteindelijk ben ik er mee gestopt nog voordat het werkte omdat ik meer last had van een droge mond en het zweten niet minder werd. Ik heb zojuist een 9 tal vragen aan de dermatoloog gesteld omtrent dosering en effect etc. Zodra die beantwoord zijn zet ik het hier online. Ik denk dat je geduld moet hebben, rustig opbouwen en verhogen als je nog steeds geen effect hebt. Doe dit vooral in overleg met je huisarts. Of beter nog, vraag om glycopyrronium……. Succes

ps. Heb je deze al gelezen: viewtopic.php?f=11&t=3145
Plaats reactie