Medicijnen

Waaronder oxybutynine en glycopyrronium.

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
Klein hartje
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 16 sep 2019, 13:04
Contacteer:

Medicijnen

Bericht door Klein hartje »

Hoi
Ik transpireer extreem veel uit mijn hoofd, nek,gezicht. Het loopt er in straaltjes uit zodra ik wat gaan doen. Ik loop rond met boeren zakdoeken om mijn hoofd gebonden, onder mijn bh gestopt etc etc. Alles om vocht op te vangen. Alles aan geprobeerd. Zalfjes, pillen, alternatieven. Jullie kennen dat wel. Daar ik zenuwpijn aan mijn been heb, heb ik nu lyrica van huisarts voorgeschreven gekregen. Ik sliep al maanden slecht door pijn, maar nu slaap ik door, en heb geen last meer van zweten. Nog wel klein beetje maar zo weinig! Komt dat doorslapen of door de lyrica?
Heeft iemand hier ervaring mee of is dit een goede tip?
Groeten Doreth
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2402
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Medicijnen

Bericht door Thijs »

Hoi Doreth,

Bedankt voor je bericht. Ik heb zelf nog nooit van lyrica gehoord en al helemaal niet in combinatie met hyperhidrosis dus ik heb onze medisch adviseur van de Hyperhidrosis patiëntenvereniging, dermatoloog Wim Venema, gevraagd om een reactie. Zijn reactie was:
Het lijkt veel op amytriptiline een antidepressivum wat ook kan helpen bij overmatig zweten. Verder kan verminderen van pijn afname van zweten geven. Ook beter slapen is altijd goed. Dus is het primair een middel om in te zetten.... nee.... Het toont wel aan dat behandeling maatwerk is....
Kortom het is per persoon verschillend en het is altijd raadzaam om naar de huisarts te gaan en mocht dat niet het gewenste resultaat geven een verwijzing naar een specialist te vragen. (hyperhidrosis expertise centrum bijv.)

Hoop je voldoende te hebben ingelicht,

gr Thijs
Plaats reactie