ETS verkeerd gegaan

Alles over operatieve ingrepen om het overmatig zweten tegen te gaan.

Moderators: Erje, Thijs

Boi
Druppel
Druppel
Berichten: 2
Lid geworden op: vr 21 jun 2019, 15:48
Contacteer:

Re: ETS verkeerd gegaan

Bericht door Boi »

Hallo allemaal. Ik heb uiteindelijk toch besloten om de ets operatie niet door te laten gaan. Ik heb echt ontzettend veel opgezocht en alle reviews bekeken die met dit onderwerp te maken hebben. Je kan Honderden succes verhalen vinden. Maar deze zijn allemaal van mensen die zich hebben laten behandelen voor de handen. Wanneer je naar de oksels gaat kijken, vind je feitelijk alleen maar horrorverhalen. Dit komt door de grote kans op compensatie zweten. Het is bijna zeker dat het gaat gebeuren. De vraag is alleen hoeveel. Als ik op mijn rug en buik zou gaan zweten wat ik normaal onder mijn oksels doe, dan is dat echt een drama.  Als mijn handen het probleem zouden zijn dan had ik zeker voor een ets operatie gekozen en ook zeker bij hyperhidrosis kliniek laten uitvoeren.
Ik heb mijn verhaal gedaan bij de hyperhidrosis kliniek en ze begrepen mijn angst.  Ondertussen ben ik in contact gekomen met dokter Venema. Hij haalde me over om de miradry te laten doen. Ik heb toen op bijna dezelfde datum deze behandeling laten doen. Ik ben daarvoor naar het ziekenhuis in Assen gegaan. De behandeling viel mij niet tegen. Het verdoven is niet zo prettig maar de behandeling zelf is volledig pijnloos. Daarna wel hele grote zwelling onder beide armen.
Ik was de maand daarna kurkdroog. Echt heel appart voor iemand die normaal constant natte oksels heeft. Maar na een maand begon ik toch weer te zweten. Eerst wat stipjes zichtbaar in mijn shirt. Dit schaalde snel op tot ik weer grote vlekken had.
Ik heb foto's gemaakt en naar meneer Venema gestuurd.  Ik had toch nog een behandeling nodig.
Deze behandeling is vandaag 3 weken geleden en ik ben weer kurkdroog.  Ik hoop echt dat het nu voor goed is opgelost!
Ik was voor de 2e behandeling naar het ziekenhuis in Amersfoort geweest.  Ik wist nu wat me te wachten stond. Naar mijn idee waren de zwellingen een stuk minder dan de eerste keer. 
Ik houd jullie op de hoogte!
EM.D
Druppel
Druppel
Berichten: 7
Lid geworden op: ma 27 sep 2021, 11:44
Contacteer:

Re: ETS verkeerd gegaan

Bericht door EM.D »

predjee schreef: wo 22 nov 2017, 11:30 Hi all,

Heb me speciaal aangemeld op dit forum voor mijn verhaal.

Ik heb last van hyper hidrosis sinds mijn jeugd. Vooral bij mij oksels.

Zoals jullie weten wordt je op een gegeven moment radeloos en wil je het opgelost hebben.
Via deze site, 5 jaar geleden leerde ik de techniek kennen van de HH kliniek.

Iedereen die overweegd dat te doen moet zeer goed nadenken over de consequenties daarvan.
De HH kliniek wilt je graag laten doen geloven alsof het allemaal meevalt en schermt dan met cijfertjes al 2% krijgt last van CZ.

Dat blijkt onzin te zijn. Iedereen krijgt last van CZ. Het is misschien 2% die het als probleem ziet. En die cijfers zeggen nog steeds niets, want hoeveel mensen melden zich uberhaupt niet?

Na de operatie is mijn leven een hel geworden. Waar ik vroeger alleen last had van mijn oksels, is dat probleem nu verholpen. Echter zweet ik nu OVERAL. De hele dag DOOR. Benen, buik, rug. Mijn leven is een hel geworden. Als ik de keuze had om het terug te draaien had ik het per direct gedaan.

Zomers durf ik niet eens meer naar buiten te gaan. Temperaturen boven de 22 graden betekend voor mij gewoon kletsnat. Een wandelingetje? Kletsnat. 200 meter fietsen? Kletsnat. Stil zitten in de zon? Kletsnat.

Het is nu winter en 21 graden in mijn huis. Ik zweet me kapot. Ik loop de hele dag rond in mijn boxershort. Dag in dag uit. Overhemden kan ik niet meer dragen, want binnen 10 minuten is het kletsnat.

Ik snap niet hoe Dr Klinkenberg dit naar zichzelf kan verantwoorden en deze operaties blijft uitvoeren. Dit is onmenselijk.
Tuurlijk wordt je er voor gewaarschuwt. Maar we zijn radeloze mensen. En als er dan geschermd wordt met cijfers als 2% denk je; hey, wat is de kans.

Maar zoals ik hierboven al schreef, wat ze je niet vertellen is dat 2% niet last krijgt van CZ. IEDEREEN krijgt er last van. Het is 2% die zich meld en zegt het een probleem te vinden. Het is goochelen met cijfers. Als ik dit had geweten had ik het NOOIT gedaan. Ze willlen je laten doen geloven dat 2% last krijgt van CZ maar laat je niet foppen. Dat getal ligt veel hoger.

Ik vraag me af hoeveel mensen in eerste instantie zeggen het geen probleem te vinden en hoe ze dan daar over denken 5 jaar later.

De eerste 2 jaar vertelde de kliniek mij dat ik moest afwachten. 5 jaar later melde ik dat er 0 verbetering was en werd mij gevraagd te mailen om te kijken voor oplossingen. Dat is 6 maanden geleden en wacht nog steeds op een mail terug. Nooit meer wat van ze gehoord.

Dank je wel klinkenberg. Dank je wel voor het vernaggelen van mijn leven. Door iets wat een klein probleem was zit ik nu vastgekluisterd aan mijn huis.

Hoi,

Ik kan mij erg herkennen in jouw verhaal. Vreselijk. Voor mij de grootste fout in mijn hele leven. Mijn hele leven staat in het teken van zweten en schaamte.
Misschien kunnen we contact leggen om ervaringen te delen en elkaar tips te geven hoe we er mee omgaan?

Gr. Ed
EM.D
Druppel
Druppel
Berichten: 7
Lid geworden op: ma 27 sep 2021, 11:44
Contacteer:

Re: ETS verkeerd gegaan

Bericht door EM.D »

Marcos schreef: zo 07 jan 2018, 09:41 Laten we de krachten bundelen en mensen gaan voorlichten/ waarschuwen over de gevolgen...ik heb exact dezelfde problemen... Voeding aangepast, psycholoog, glycopyrronium, oxy, niets werkt... En meestal averechts.. Ik probeer er iets van te maken, zeker nu ik een practige zoon heb...dit houdt me op de been en motiveert me om door te gaan.. Ik zou zo graag op een of andere manier met mensen in contact komen die zich net zo voelen als wij...

@thijs , jij heb toch ooit getracht een soort bijeenkomst met hh patienten te organiseren? Heeft dit toekomst? of is dit een te hoge drempel gebleken?

Hoi Marcos,

Ik heb precies dezelfde problemen als jou. Kunnen we evt een Whatsapp groepje oprichten om elkaar te ondersteunen, info te geven etc?

Ik weet niet goed hoe dit werkt, misschien een oproep hier plaatsen? Als je wilt, dan zou ik wel contact met je willen over dit onderwerp.

Gr. Ed
EM.D
Druppel
Druppel
Berichten: 7
Lid geworden op: ma 27 sep 2021, 11:44
Contacteer:

Re: ETS verkeerd gegaan

Bericht door EM.D »

toby schreef: di 12 dec 2017, 22:59 ook ik heb het zelfde probleem als jouw. Dus we staan niet alleen. ik heb ook een zenuw beschadiging aan de linkerkant.
Hoi Toby,

Wat rot om te horen! Ik heb ook erg last van het CZ. Wat houdt bij jou de zenuwbeschadiging in?

Gr. Ed
Plaats reactie