Gebruik aspirine om witte kleding witter te maken

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2819
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Gebruik aspirine om witte kleding witter te maken

Bericht door Thijs »

Gebruik aspirine om witte kleding witter te maken

Let, om je kleding weer wit te maken op de meest effectieve manier, op het soort kleding dat je schoon moet maken en kies dan voor warm of koud water.

Bijna iedereen heeft wel witte kleding in zijn kast. We hebben het nodig voor ons werk, of vinden het gewoon lekker makkelijk te combineren met andere kledingstukken.

Sommige mensen proberen witte kleren zo weinig mogelijk te dragen om te voorkomen dat er van die zweetplekken ontstaan die een onaangename gelige kleur aan kunnen nemen.

Terwijl je wasmachine kan helpen bij het verwijderen van vuil dat je uit de omgeving meeneemt, is het bijna onmogelijk om te voorkomen dat die oorspronkelijke helderheid verdwijnt als je witte kleding regelmatig draagt.

Het goede nieuws is dat je kunt stoppen met het vermijden om ze te dragen. Je hebt zelfs geen chemicaliën nodig om ze in goede staat te houden. Dankzij de eigenschappen van aspirine kun je witte kleding op natuurlijke wijze witter maken. Dit zonder de delicate stof bloot te stellen aan agressieve stoffen.

Vandaag zullen we je vertellen waarom het zo effectief is en hoe je het kunt gebruiken tijdens je normale wasbeurt. Je moet het proberen!

Waarom aspirine gebruiken om je witte kleding witter te maken en vlekken te verwijderen?
Aspirine tabletten

De laatste jaren heeft men andere toepassingen ontdekt om aspirine in het huis te gebruiken, naast het uitstekende gebruik als pijnstiller en antistollingsmiddel. Terwijl iedereen weet dat aspirine een van de beste medicijnen is tegen pijn en algemene malaise, kunnen sommige mensen zich niet voorstellen dat het ook kan worden gebruikt voor huishoudelijke taken.

De hoofdtoepassingen, met inbegrip van geneeskracht, worden toegeschreven aan het hoge gehalte aan salicylzuur, een organische stof die verschillende reacties kan ondergaan.

In dit specifieke geval dringt het diep door in de weefsels van witte of vuile kledingstukken en verwijdert het de vlekken om je witte kleding eruit te laten zien als nieuw.

Het wordt speciaal aanbevolen voor t-shirts met zweetplekken, omdat het helpt om die vervelende gele tint te elimineren.

Hoe gebruik je aspirine als vlekverwijderaar?
Aspirine als vlekverwijderaar

Je kan het al jaren hebben genegeerd, maar de beste oplossing voor je wasgoed lag verborgen achterin het medicijnkastje.

Deze behandeling met aspirine is een geweldige manier om de heldere kleuren van linnen te herstellen. Ook kan je donkere vlekken uit gekleurde kledingstukken te verwijderen.

Ook interessant:
Negen geweldige manieren om vlekken te verwijderen

Ingrediënten
5 aspirines van 325 mg
2 liter water
Wat moet je doen?
Als je merkt dat je kleding grijzig of gelig begint te worden, los je de vijf aspirines op in 2 liter water en laat je de kleding daarin weken.
Het is een goed idee om de pillen eerst tot poeder te pletten voordat je ze aan het water toevoegt.
Laat je kleding minstens acht uur weken of gedurende de nacht.
Zorg ervoor dat alles onder water ligt. Als het niet allemaal past, maak dan nog een aspirine-oplossing.
Een andere handige manier om witte kleding witter te maken is door het toevoegen van aspirine aan de was voordat je het in de wasmachine doet. Laat ze eerst wel oplossen in water.
Als het voldoende geweekt is, haal je de was uit het mengsel en spoel je het goed af in de wasmachine voordat je het door de zon laat drogen.
In het geval van bloedvlekken…
Bloedvlekken op een shirt

Let op! Als er bloedvlekken op je kleren zitten, laat je de aspirine oplossen in koud water voor het weken. Probeer het niet met heet water, omdat dit de eiwitten in het weefsel zal vastzetten. Daardoor wordt het moeilijker om de vlek te verwijderen.

Zorg ervoor dat je het kledingstuk eerst bevochtigt met koud water. Wanneer de vlek droog is, wrijf je een geplette aspirine direct op de vlek. Laat het een paar uur intrekken en ga dan verder met het wassen van je kleding zoals gewoonlijk.

Het is waarschijnlijk dat je niet in staat zal zijn om de roodachtige of bruine tint onmiddellijk volledig te elimineren. Met herhaald gebruik zal het echter wel vervagen en uiteindelijk helemaal verdwijnen.

Voorkom dat je meerdere producten tegelijkertijd gebruikt, omdat het de stof kan verzwakken en onherstelbare schade kan aanrichten.

Wees geduldig en herhaal dezelfde methode meerdere keren totdat je de gewenste resultaten krijgt.

Heb je ooit geprobeerd aspirine te gebruiken voor het wassen van je kleren? Nu je weet dat dit geweldig is voor het ophelderen van je favoriete outfits, kun je het iedere keer gebruiken als het nodig is om wat vlekken te verwijderen.

Volg de aanbevelingen die we je vandaag hebben gegeven en je zult zien dat het een uitstekend alternatief is voor andere, meer ingewikkelde en dure methoden.

Bron: https://gezonderleven.com/gebruik-aspir ... rwijderen/
Yeleria
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: wo 06 sep 2023, 20:45
Contacteer:

Re: Gebruik aspirine om witte kleding witter te maken

Bericht door Yeleria »

Bedankt voor de tip, ik ga aspirine proberen voor mijn verbleekte broek! Het is vreselijk hoe het wit van mijn broeken langzaam grijs wordt. Ik hoop echt dat het werkt!
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht