Overmatig zweten: zo komt het en zo kom je er van af

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2585
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Overmatig zweten: zo komt het en zo kom je er van af

Bericht door Thijs »

Overmatig zweten: zo komt het en zo kom je er van af
FLAIR & PARTNER

Door zweten houd je intern de temperatuur op orde. En dat is vooral bij sporten en warm weer nogal van belang. Maar de een zweet veel meer dan de ander. Heb jij last van overmatig zweten? Daar valt gelukkig wat aan te doen.

In de puberteit blijkt meestal al of jij een bescheiden zweter bent of dat jouw klieren flink produceren. De bijbehorende zweetgeur ontstaat als de bacterien op de huid in contact komen met zweet. Als je eigenlijk altijd met natte oksels rondloopt, is er sprake van overmatig zweten. Vaak is dat tijdelijk. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn:

Hormoonveranderingen
Zwanger? (Bijna) in de overgang? Door veranderingen in je hormoonhuishouding kun je ineens meer gaan zweten. Je kan bijvoorbeeld meer last krijgen van nachtzweten of anders ruiken dan normaal.


Puberteit
Kinderen beginnen doorgaans te zweten vanaf hun puberteit. Dan ontstaan extra zweetkliertjes bij de oksels, lippen, tepels en geslachtsdelen. Of ze daarbij sterk gaan ruiken, hangt af van de bacteriën op hun huid. Ook kan je puber (tijdelijk) last krijgen van overmatig zweten.

Door eten of drinken
Pittig eten, veel koffie, heel zoete of juiste hele zure dranken en alcohol; ze kunnen er allemaal voor zorgen dat je tijdelijk veel gaat zweten.

Bij angst of stress
Je hebt vast wel eens van de term angstzweet gehoord. Angstzweet bestaat echt. Als je bang bent of gestrest, gaat je hartslag omhoog. Je lichaam warmt op en daardoor ga je meer zweten. Bij spanning of stress zweet je vooral in de handpalmen, voetzolen en oksels.

Dit kun je doen tegen overmatig zweten
Als jij (of je puber) overmatig zweet, is het slim je regelmatig te wassen en daarbij weinig zeep te gebruiken. Als je je vervolgens goed afdroogt, zorg je ervoor dat bacteriën het zweet niet veranderen in geurstoffen.

Elke dag schone kleren
Ook is het verstandig elke dag schone kleren aan te trekken. Kies het liefst voor luchtige, wijde kleding zodat het zweet makkelijk kan verdampen.

Kies voor natuurlijke materialen
Als je veel zweet, draag je het beste sokken en ondergoed van natuurlijke materialen zoals wol, linnen en katoen.

Anti-transpirant
Als je overmatig zweet, kun je beter een anti-transpirant dan een deodorant gebruiken. Een anti-transpirant zorgt er namelijk voor dat je daadwerkelijk minder zweet. Dat komt door de aluminiumzouten die erin zitten. Die vormen tijdelijk een laagje op de huid waardoor je zweetklieren geblokkeerd worden. Hierdoor zweet je minder of zelfs helemaal niet meer. Een goede anti-transpirant die helpt tegen (overmatig) transpiratievocht- en geur is die van Therme. Dankzij hun crème of spray heb je zo’n vijf dagen lang geen okselstress.

THERME Anti-Transpirant had al een behandelspray voor wie last heeft van overmatig transpireren en daar is nu een behandelcrème bijgekomen. Beide beschermen je effectief tegen (overmatig) transpiratievocht en -geur. De crème helpt om huidirritaties te verzachten, waardoor deze ook geschikt is voor de gevoelige huid. Zowel de spray als de crème geven een langdurige bescherming tot maximaal vijf dagen en bevatten geen parfum. De behandelcrème is daarnaast ook vrij van alcohol. Door de effectieve werking hoef jij je geen zorgen te maken over overmatig zweten en bijkomende zweetlucht. Zo kom je ontspannen de dag door.

Bron: https://www.flair.nl/flair-en-partner/overmatig-zweten/

Flut artikel natuurlijk met verkapte reclame voor Therme, maargoed het is weer aandacht voor ons probleem zullen we maar zeggen....
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht