OOK LAST VAN ZWETENDE BORSTEN? 7 X ZÓ VOORKOM JE HET OP WARME ZOMERDAGEN

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2770
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

OOK LAST VAN ZWETENDE BORSTEN? 7 X ZÓ VOORKOM JE HET OP WARME ZOMERDAGEN

Bericht door Thijs »

OOK LAST VAN ZWETENDE BORSTEN? 7 X ZÓ VOORKOM JE HET OP WARME ZOMERDAGEN
MEIDEN TIPS
LINDA.MEIDEN
SELFCARE
17.06.2022 | 10:04 UUR | MISHA MARGARITTHA

Hete zomerdagen gaan gepaard met zweet op plaatsen waar je het liever niet hebt, zoals onder je borsten. Maar hoe voorkom je dit?
Ooit gedacht dat alcohol je redding zou zijn van een zweetaanval?

ZWETENDE BORSTEN
Jamie Li vraagt zich regelmatig af hoe andere vrouwen het doen: leuke outfits aan zonder last te hebben van zwetende borsten. Als we haar Instagram-post mogen geloven is dit bij haar een terugkerend fenomeen. Een paar minuten onder de handdroger is dus geen ongebruikelijke gebeurtenis, maar niet alleen Jamie heeft hier last van.

Alle personen met borsten, ongeacht de maat, kunnen hier last van krijgen. Waar je deodorant sprayt om het onder je oksel tegen te gaan, lijkt het toch anders te liggen om je underboob sweat onder controle te houden. Gelukkig speurden wij wat rond en zetten de beste tips voor je op een rijtje. Jamie, we got you!

HANDIG
Denk dus niet dat jij de enige bent met zweet op plekken waar je het niet verwacht. Meer mensen kampen met dit probleem, als je het al zo mag noemen. Hoewel underboob sweat normaal is, komt het niet altijd goed uit. Hierbij wat tips om je zweetaanvallen te verminderen.

TALKPOEDER
Als je last hebt van schurende dijen tijdens de zomerdagen, kan je wat talkpoeder gebruiken om het te verminderen. Hetzelfde geldt voor zwetende borsten. Het poeder absorbeert vocht waardoor er geen zweetplekken verschijnen. De oplossing is overigens maar van tijdelijke duur, dus weet waar je aan begint. Poeder jezelf af wanneer nodig.

BH
Vaak is de oorzaak van zwetende borsten het contact dat ze maken met de huid eronder. De warmte zorgt voor een plakkerig geheel, maar dit is makkelijk op te lossen met de juiste BH’s die alles omhoog houden. Denk hierbij aan katoenen opties mét beugel, of bh’s die speciaal ontworpen zijn om de boel te verkoelen.

ALCOHOL
Nee, we hebben het niet over het drinken ervan, maar over vochtige doekjes met ontsmettende alcohol zoals bij de huisarts. Hoewel de doekjes het zweten niet volledig tegengaan, kunnen ze wel tijdelijk de poriën verkleinen waardoor transpiratie wordt verminderd. Het is niet alleen handig, maar ook fijn om een verkoelend doekje over je huid te halen als het warm is.

ANTI-TRANSPIRANT DEO
Het klinkt misschien gek, maar als anti-transparant deodorant werkt voor je oksel dan werkt het ook voor de rest van je lichaam. Zoals onder je borsten. Een spray is gemakkelijk onder de borsten aan te brengen en te verversen, indien nodig. Gebruik hiervoor wel een spray die vrij van aluminium is. Onderzoek wijst uit dat het metaal sterk gelinkt wordt aan borstkanker, al is dat niet met honderd procent zekerheid te zeggen. Het is sowieso altijd goed om voor de veiligere optie te gaan.

BOTOX
Oké, we willen er meteen bij zeggen dat cosmetische ingrepen altijd een vrije keuze moeten zijn. Mocht je nu extreem veel last hebben van zwetende borsten, tijdens warme dagen en ook als de airconditioning op standje Noordpool staat te loeien, dan kan botox de oplossing zijn. De injecties blokkeren de zenuwen die het zweten veroorzaken, hierdoor voorkom je overmatige productie. In het begin zitten er vier tot zes maanden tussen de behandeling. Naarmate de tijd verstrijkt kan de periode wat langer worden.

ARGANOLIE
Met al dat zweet zal het misschien niet in je opkomen een andere vochtige vloeistof op je lichaam te smeren, maar Arganolie blijkt wonderen te doen voor de underboob sweat-community. Net als kokosolie bevat Arganolie antioxidanten die het zweten minimaliseren en ook de huidirritatie die daarop kan volgen.

LOSSE, DONKERE KLEDING
Zit bij het bovenstaande rijtje geen oplossing die voor je werkt, dan kan je in de zomer altijd terugvallen op losse, donkere kledingstukken. Blijf weg van polyester, anders dan bij sportkleding is de kunstmatige stof in normale kleding totaal niet ademend. Ga daarom juist voor dun katoen of linnen.

Bron: https://www.linda.nl/meiden/meiden-self ... omen-tips/
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht