Oxybutinine en ogen

Waaronder oxybutynine en glycopyrronium tabletten/spray/creme.

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
E
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: zo 18 mar 2007, 22:53
Contacteer:

Oxybutinine en ogen

Bericht door E »

Hoi!

Ik heb al 13 jaar last van overmatig zweten. Voornamelijk hoofd, borst en rug. Handen / voeten etc. zijn allemaal 'droog'.

Ik heb nu sinds een week het medicijn Oxybutinine van mijn specialist voorgeschreven gekregen. Nu moet ik zeggen dat ik de effecten supergoed merk. Het is echt zo dat dit medicijn behoorlijk verschil maakt.

Geen last van droge mond of andere nadelige verschijnselen die gemeld worden. BEHALVE mijn ogen. Ik voel dat mijn ogen prikken. En vooral mijn linkeroog. Nu ben ik iemand die elke dag ook anderhalf uur lenzen draagt en toevalligerwijze sinds een week ook een nieuw type lenzen. Vooral heb ik nu last van mijn linkeroog. Mijn rechteroog helemaal niks... Mijn linkeroog prikt en vooral een aantal uur nadat ik het medicijn ingenomen heb. Nu heeft mijn linkeroog al vaker wat problemen gegeven hoor...

Maar even voor de duidelijkheid... Wat zijn de effecten op de ogen eigenlijk? Ik las dat je ogen droger werden. Maar dan zou ik het toch aan beide ogen moeten merken lijkt me? Verder las ik hier iets over 'haarvaatjes die kunnen afsterven in de ogen'? Is dat zomaar uit de lucht gegrepen of zijn er echt daadwerkelijk kansen dat je blind kan worden van dit medicijn?

Wat zijn jullie ervaringen met de ogen. Voordat ik naar de specialist stap met wat problemen aan 1 van mijn ogen wil ik wel zeker zijn dat ik niet een probleem met mijn contactlenzen heb?

Alvast bedankt!
skid kahula
Vijver
Vijver
Berichten: 53
Lid geworden op: di 15 nov 2005, 02:11
Contacteer:

Bericht door skid kahula »

hallo E,

ik ben ook oxybuntine gebruiker en lens-dragend en mijn ogen worden ook behooorlijk droog als ik ox. gebruik

ik heb dan ook altijd van die kleine lensenvloeistofflesjes bij me....vooral met het uitgaan als de ruimte al rokerig is, bij het toiletbezoek giet ik wanneer nodig wat vloeistof in me ogen en dan kan ik weer

maar als je echt last hebt, ga aub naar je arts/opticien!
E
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: zo 18 mar 2007, 22:53
Contacteer:

Bericht door E »

T zijn absoluut mijn nieuwe lenzen. Ik heb ze nu een paar dagen niet ingehad en heb nu geen last meer van mijn ogen.
Eline1
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 30 apr 2007, 10:16
Contacteer:

oxybutinine en ogen

Bericht door Eline1 »

Ik heb toevallig ook alleen last van linkeroog. Al diverse malen oogontsteking gehad. De arts zei dat mijn linkeroog ook erg droog was en daardoor ook extra gevoelig is voor ontstekingen.
Voor mijn droge ook heb ik nu speciale druppels gekregen (neptranen). 3x daags 1 druppel in linkeroog.

Ik draag ook lenzen maar moet dit nu minderen. Ik draag dus alleen lenzen als ik een feestje heb.

Ik weet dus ook niet zeker waar die oogontstekingen door komen omdat ik de oxybutinine ook maar zelden gebruik. Ook alleen een keer bij feestjes of als ik een hele dag op pad ben. Dus zeker niet dagelijks.

Het is ook vreemd dat het alleen bij mijn linkeroog is.

Als iemand meer informatie heeft mbt oxybutinen en ogen dan lees ik dat graag.
Plaats reactie