Scholing hyperhidrosis voor (huis)artsen/dermatologen/patienten in UMCG Groningen op 21 juni 2022: viewtopic.php?t=3563

Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Deel uw botox injecties ervaringen hier!

Moderators: Thijs, Erje

Sarai
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: vr 23 apr 2010, 19:41
Contacteer:

Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door Sarai »

Hallo allemaal,

Ik lees al een aantal weken op deze website.
Geweldig!! Ikzelf zweet ook erg veel helaas..en niks hielp wat zalfjes en deo betreft..

Mijn vraag aan jullie is.

Hoe pak ik het aan om de botox injecties vergoedt te krijgen?
Ik ben verzekerd bij Menzis en het lijkt te mooi om waar te zijn als ik de botox injecties vergoedt kan krijgen. Tuurlijk is het niet leuk om de injecties 2/3x per jaar te herhalen, maar als dit gratis kan en dit je helpt om steeds maandenlang niet te zweten ben ik allang dankbaar..

Welke stappen moet ik zetten om een afspraak te maken bij de Mauritskliniek??

moet ik
1) Naar de dokter, een verwijsbrief vragen om langs te gaan bij de Mauritskliniek? Zoja, hoe kom ik hier zo aan? Alleen mijn probleem uitleggen of wat?
2) Met zo een verwijsbrief naar Mauritskliniek gaan?
en daarna? contact opnemen met Menzis?

Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden.

Liefs,
Sarai
Petra353

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door Petra353 »

Beste Sarai,

Ik ben zelf bij de Mauritskliniek geweest voor een botox behandeling voor gelocaliseerde hyperhydrosis in mijn oksels.

De behandeling voor hyperhydrosis valt onder de dekking van de basisverzekering. Dit omdat de behandeling een medisch specialistische behandeling is. Van de huisarts heb je de medische indicatie hyperhydrosis of overmatig transpireren nodig met een verwijzing voor Botox injectie. Ik adviseer je de behandeling eerst aan te vragen bij je zorgverzekeraar Menzis. Dit omdat veel zorgverzekeraars een natura verzekering voeren (waaronder Menzis). Dit betekend dat hun zorg hebben ingekocht bij bepaalde instanties en je dus niet overal de kosten vergoed krijgt of maar gedeeltelijk. Bij een restitutie verzekering mag je wel overal heen. Zelf zit ik bij de restitutie verzekeraar ONVZ en hun hebben mijn behandeling 100% vergoed zonder enig probleem....TOP verzekeraar!!!

De Maruritskliniek zal volgens de landelijk afgesproken tarieven (DBC genoemd) de kosten rechtstreeks bij de zorgverzekeraar in rekening brengen. Je hoeft dus niets voor te schieten.

De pijn valt op sommige plekken mee en op sommige plekken is het flink pijnlijk maar het resultaat is geweldig! Ik ben ca 9 mnd okseldroog gebleven en wist echt niet wat me overkwam na jaren knoeien met van alles en nog wat.

Helaas zijn het gemiddeld maar ca 9 mnd. Daarnaast moet je je realiseren dat je gif ik je lichaam spuit. Je lichaam stoot dat af en dus keert je hyperhydrosis terug. Je lichaam maakt ook anti stoffen aan waardoor botox behandeling een volgende keer misschien minder resultaat geeft.

Ik hoop je hiermee te hebben geholpen en wens je veel sterkte en succes.
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2494
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door Thijs »

Petra353 schreef:Je lichaam stoot dat af en dus keert je hyperhydrosis terug. Je lichaam maakt ook anti stoffen aan waardoor botox behandeling een volgende keer misschien minder resultaat geeft.
Hier wilde ik even op reageren. Ik denk dat ik een van de weinigen in Nederland ben die al 10 jaar lang botox gebruikt voor Hyperhidrosis onder de oksels. Ik heb in al die jaren nooit gemerkt dat een botox behandeling minder resultaat gaf. Sterker nog, na verloop van tijd kon ik van 6 maanden naar 12 maanden met 1 botox behandeling. Dus das het probleem helemaal niet. Probleem is dat het hoe dan ook steeds herhaald moet worden en dat de resultaten van botox op lange termijn simpelweg nog niet bekend zijn. Maar goed kan het nooit zijn, het is een hele giftige stof.

Voor wat betreft de verzekering, je hebt een verwijsbrief nodig van de huisarts en bij de mauritsklinieken zelf zeggen ze dat alle verzekeraars de behandeling vergoeden. Enige nadeel is dat je bij de mauritsklinieken maar 1 of 2 keer geinjecteerd kan worden, meer niet. Je kunt dus beter op zoek naar een ziekenhuis die botox aanbied, kwestie van bellen en vragen. Zo heb ik geloof ik zo'n beetje elk groot ziekenhuis in Nederland al gebeld. (niet overdreven!!)

Groetjes Thijs
Sarai
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: vr 23 apr 2010, 19:41
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door Sarai »

Dank jullie voor het antwoord.
Ja ik had het gelezen Thijs dat je al meer dan 10 jaar botox krijgt toegediend.
het is wel balen natuurlijk dat je al zooo vaak dat moet krijgen toegediend, maar aan de andere kant ben ik ook wel erg blij dat er tenminste een oplossing voor is dat een aantal maanden aanhoudt...owh stel je voor dat dit niet bestond, wat dan :)

Thijs zoals ik las zeg jij dus, 1) dokter vragen om een verwijsbrief
2) contact opnemen met mauritskliniek en daar gewoon aangeven dat alle zorgverzekeraars dat vergoeden.
dus ik hoef niet alsnog contact op te zoeken met menzis.? waar ik verzekerd ben?

Oooo ik wist het niet dat je het maar 1 of 2 x vergoedt krijgt..daar baal ik wel om
Ik zie het ook niet zitten om steeds maar erachteraan te gaan, ziekenhuis smeken om mij te helpen. of valt het mee..hoe heb jij het aangepakt Thijs?
waar is het een beetje betaalbaar dan? Liefst geen Belgie..ik weet niet of ik dat zo moet vertrouwen.

Fijn weekend nog..
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2494
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door Thijs »

Hoi Sarai,

Inderdaad gewoon een verwijsbrief vragen van je huisarts. Dan contact opnemen met de mauritsklinieken en vragen of jij het ook vergoed krijgt. Kun je gelijk vragen of het waar is dat het maar 1 of 2 keer gedaan wordt bij hun. Trouwens de mauritsklinieken zeggen zelf dat zij afspraken hebben gemaakt met alle zorgverzekeraars dus je zou het zo en zo vergoed moeten krijgen, maar informeer er naar. Ziekenhuis is beter, je moet alleen een ziekenhuis vinden welke de botox injecties uit hun ziekenhuis budget betalen. Das een kwestie van bellen naar ziekenhuizen in je buurt en dan is het meestal poli Dermatologie. Gewoon vragen. Ik weet niet uit welke regio je komt ?

Als je eenmaal een ziekenhuis hebt gevonden die het toedient en het dus ook betaald dan zit je goed. Dan kun je er om de zoveel maanden heen. Sommige ziekenhuizen hebben echter een wachtlijst en nemen geen nieuwe patienten met hyperhidrosis aan. Krom maar waar.

Je kan ook kiezen voor een operatieve behandeling, maarja ook die wordt niet vergoed tenzij je ETS wilt laten doen, maar dat raad ik je af.

Kortom, ga ziekenhuizen bellen en informeer! Ook bij ziekenhuizen heb je een verwijsbrief nodig.

Trouwens Belgie is niets mis mee hoor, Carpe dan. Zij kopen gewoon de botox bulk in en hebben daardoor korting.

Groetjes Thijs
DrKlaas
Beekje
Beekje
Berichten: 14
Lid geworden op: wo 21 apr 2010, 18:04
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door DrKlaas »

Hoi Sarai,

Misschien gewoon eerst beginnen met de Mauritskliniek? Als je daar een behandeling kunt krijgen die vergoed wordt.
Je hebt dan de eerste behandeling en kunt ontdekken hoe lang het bij je werkt. Bij mij werkt het al ongeveer 10 maanden. Bij sommigen korter, bij anderen langer. Dat is voor iedereen verschillend. Ik zelf plan de behandeling in het voorjaar. Dan heb ik er over de zomermaanden geen last van. In de winter heb ik dan twee maanden dat ik meer camoflerende kleding draag of een extra t-shirt verwissel.

De kosten per kliniek varieren sterk. De inkoop van botox in Nederland kost ongeveer 250 euro.
In principe hoort een behandeling in een ander Europees land ook goed te zijn. Het voordeel van een behandeling in Nederland is dat de behandeling voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die we stellen aan medicatie, behandeling en toedieningsmiddelen (spuiten e.d.) en dat de behandeling valt onder Nederlands recht. Het Nederlands recht geeft een hele grote bescherming aan de consument.

Succes, Klaas
renatedevos
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 18 jan 2010, 19:13
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door renatedevos »

hoi, ik ben nu al 4 keer bij de Mauritskliniek in Utrecht geweest voor de botox behandeling, dus dat je maar 2x geholpen wordt is niet waar.
bij mij werkt het ongeveer 5 maanden en als het uitgewerkt is bel ik de Maurits kliniek op en mag ik weer langs komen voor een nieuwe botox behandeling.
het is ook elke keer vergoed door de verzekering!
Groetjes Renate
Erje
Moderator
Moderator
Berichten: 559
Lid geworden op: di 29 nov 2005, 13:40
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door Erje »

Ik ben twee keer in Nijmegen ( Mauritskliniek ) geweest en kreeg daar inderdaad te horen dat het zo genoeg was, maar vervolgens kan ik wel in Utrecht terecht, zonder verwijsbrief, want ik sta al in hun systeem.
Alleen wordt het daar niet verdoofd, maar dat boeit me niet zoveel.

Maandag over een week " mag " ik weer :)
LadyBlaat
Beekje
Beekje
Berichten: 21
Lid geworden op: vr 23 jan 2009, 16:29
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door LadyBlaat »

Dat het maar 2 keer vergoed wordt klopt volgens mij ook niet want ik heb nu ook al 5 behandelingen gehad in Utrecht en het wordt gewoon netjes vergoed.

@Erje, je kunt altijd eventueel een receptje vragen voor Emla creme. Die verdoofd de huid grotendeels en daardoor voel je de prikken een stuk minder ;)
nozomi
Beekje
Beekje
Berichten: 13
Lid geworden op: ma 27 apr 2009, 16:33
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door nozomi »

Ga gewoon naar ziekenhuis Harderwijk (St. Jansdal) en maak op de poli Dermatologie een afspraak voor botox injecties. Het ziekenhuis regelt de vergoeding, je krijgt geen rekening, wel droge oksels... Succes.
mtuppert
Druppel
Druppel
Berichten: 8
Lid geworden op: za 06 mar 2010, 13:01
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door mtuppert »

Je kunt bij onze kliniek gewoon terecht zonder verwijsbrief. Aanmelden via http://www.hyperhidrosis.nu" onclick="window.open(this.href);return false; en je bent binnen 1 a 2 weken aan de beurt voor een behandeling. Volledig vergoed volgens declaratie via contracten met alle zorgverzekeraars.

Groeten,
Marco Tuppert
TBB
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: di 08 feb 2011, 11:51
Contacteer:

Allergisch voor BOTOX

Bericht door TBB »

Na lang twijfelen hier mijn verhaal....
Niet om iemand in een kwaad daglicht te stellen maar om goed over na te denken voor je botoxinjecties neemt.

Ik heb 1 april 2010 botoxinjecties in mijn oksels gespoten gekregen in de Mauritskliniek (het werd vergoed dus geweldig). Al snel merkte ik resultaat en waren mijn t-shirts droog maar na enkele weken begon de ellende.

Ik kreeg pijn in mijn armen en zwellingen op mijn rug (ter hoogte van de BH). Tijdje aangezien maar eind april ik werd ik ook erg benauwd en heb de huisarts gebeld. Officieel moest ik terug naar de Mauritskliniek maar die had ik al gebeld en daar zeiden ze dat botox geen bijwerkingen had dus naar de huisarts. Die heeft gelijk de kliniek gebeld en er op gestaan dat ze me terug zagen. Zo gezegd zo gedaan en weer een uur rijden maar voor een goed doel (hoopte ik). Ik stond na 5 minuten weer buiten. Vast gordelroos (terwijl de huisarts zei dat dat het niet was want dat had de kliniek aan de telefoon al gezegd zonder me te zien...). Botox kent geen bijwerkingen volgens de dermatoloog die me gerpinkt had dus kon ik weer gaan.
Ik voelde me totaal niet serieus genomen. De benaudheid werd zo ernstig dat ik terug ben gegaan naar de huisarts. Ze heeft me begin mei doorgestuurd naar het ziekenhuis voor longfoto's om te kijken of de injecties mijn longen hadden doorboort. Gelukkig niet.
Prednisonkuur gekregen maar bood ook geen soelaas. Uiteindelijk is de benauwdheid minder geworden (na enkele weken nog maar iets benauwd en 1-1,5 maand was het over maar de pijn is er nog altijd(na 10 maanden), net als de zwellingen op mijn rug. Al merk ik dat het langzaam iets minder wordt nu de botox uitgewerkt raakt maar ik heb wel mijn levensstijl aan moeten passen.
Ik werk momenteel niet meer en kan daar door beter het huishouden spreiden(en de zorg voor 2 kinderen) en daardoor is de pijn te verdragen en neemt het iets af. Het zweten begint nu, na 10 maanden langzaam weer iets...helaas (anders had het nog een doel gehad).
De huisarts denkt dat ik allergisch ben voor botox en met mijn allergieverleden goed mogelijk. Ik heb nog informatie ingewonnen (samen met de huisarts) bij overige (prive)klinieken en dermatologen die botoxinjecties plaatsen maar er is weinig bekend over allergien en bijwerkingen bij botox dus ik sta met lege handen.

Ik heb de strijd opgegeven en moet leren leven met zweten (ontstaan na de geboorte van mijn kinderen maar ik had ze niet willen missen. Waarschijnlijk een hormonaal probleem maar voor mij NOOIT geen botox meer want het kan ook mis gaan en daar hoor je niemand over. Toch lees je vervormingen aan gezicht na botox regelmatig (o.a. in Linda(met foto's) en tv programma's hebben ook al aandacht besteed aan dit onderwerp) maar benauwdheid, zwellingen en pijn in armen..NEE, dat kan niet. Nu, ik ben het levende bewijs en de huisarts en ik zijn er van overtuigd dat het door de botox komt, de kliniek ontkent. Ergens dus veel spijt, aan de andere kant weet ik nu dat botox rommel is en niet geschikt voor mij en die ervaring had ik niet willen missen, ondanks de pijn. Anders houdt je hoop. Een operatie voor het weghalen van mijn klieren durf ik echt niet meer aan na mijn botoxavontuur (zelfs de kliniek voerde ze destijds niet uit vanwege teveel complicaties zoals verlamming van armen en vingers).

Ik had me goed voorbereid door huisarts en dermatoloog te bezoeken en uitgebreid te laten informeren voor de botoxinjecties maar helaas, geen succesverhaal. Ik ben zo benieuwd of er meer mensen zijn die pech hebben gehad bij botoxinjecties in de oksels want die verhalen zie ik nergens.
Dus bij jou ook bijwerkingen of allergieen, mail me!!
Laatst gewijzigd door TBB op wo 09 feb 2011, 09:37, 2 keer totaal gewijzigd.
DrKlaas
Beekje
Beekje
Berichten: 14
Lid geworden op: wo 21 apr 2010, 18:04
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door DrKlaas »

Beste TBB,

Ik denk dat het heel goed is dat je je ervaringen deelt. Het gaat niet alleen om de behandeling, maar ook om de nazorg, de begeleiding bij klachten en het serieus genomen worden bij klachten en/of bijwerkingen.
Feit is dat je enkele weken na de behandeling serieuze klachten krijgt. Van deze klachten kun je niet met zekerheid zeggen of die nog door de botox komen of door iets anders. De tijd tussen de behandeling en de klachten is wat aan de lange kant. Wel zijn het klachten die verdienen verder onderzocht te worden. Zoals deels gebeurt is door bijvoorbeeld een longfoto. De longfoto kan mee helpen te ontdekken of er een infectie zit. Of dat de long doorboort is. Als je alleen botox toegedient krijgt, gebeurt dit normaal gesproken met dunne korte naalden waarmee je nooit de longen kunt aanprikken (doorboren). In enkele gevallen wordt er een verdoving gegeven met lidocaine, hierbij worden langer naalden gebruikt. Als dit het geval is geweest, kun je ook nog een allergische reactie gehad hebben op de lidocaine (verdovingsmiddel) in plaats van de botox.
Op on-officiele sites wordt melding gemaakt van een paar patienten met bulten onder de huid na een behandeling met botox. Alleen zijn die bulten op de plaats waar de injecties gegeven zijn.
De bulten onder de huid kunnen nog vele andere redenen hebben. Als je daar nog steeds last van hebt is het wellicht goed om een second-opinion aan te vragen, bij een dermatoloog wat betreft de bulten bijvoorbeeld, een neuroloog wat betreft de pijn, of een longarts wat betreft de benauwdheid. Afhankelijk van de meest aanwezige klacht. Een second opinion is dan bij voorkeur niet gericht op de vraag of deze klachten komen door de botox, maar met de vraag: is er een verklaring (ziekte) voor deze plotselinge klachten. Door te richten op de botox alleen, loop je het gevaar een andere oorzaak over het hoofd te zien. Dat zou jammer zijn.
In geval er toch sterk het vermoeden blijft bestaan dat deze bijwerkingen komen door botox, is het denk ik goed deze bijwerkingen te melden. Dat kan op http://www.lareb.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
Sayonara
Beekje
Beekje
Berichten: 12
Lid geworden op: di 03 apr 2007, 13:58
Locatie: Gelderland
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door Sayonara »

Ik ben in Januari voor het eerst in mijn leven gebotoxed bij De Mauritskliniek in Nijmegen.
Ik wordt al een paar jaar gebotoxed in het ziekenhuis, maar omdat daar de wachtlijst vaak erg lang is wou ik de Mauritskliniek eens een kans geven.
Het gebouw en de inrichting waren op zich best netjes.
Verder ben ik totaal ontevreden.
Om te beginnen nam ik plaats op een ligbed onder een felle lamp gericht op mijn gezicht en heb ik half ontkleed op deze manier zeker een kwartier gelegen voordat ik een arts zag verschijnen, op zich allemaal niet echt een probleem en dat boeit me ook niet zo.. alles voor de droge oksels!
Het prikken met de botox voelde totaal anders dan wat ik gewend was. De naald was in ieder geval anders, de prikken deden veel meer pijn en er werd anders geprikt.
Ook na het botoxen had ik veel meer last van de prikken, en last van dikke bulten onder mn oksels. Ook voelde het onder mn oksels alsof er niet zo goed gebotoxed als wat ik gewend was.
Als ik klaar ben in het ziekenhuis heb ik altijd het idee gelijk een bepaalde omslag te voelen naar droger onder mn oksels en dat had ik dit keer niet.
Als mn botox uitgewerkt raakt gaat het altijd prikken onder mn oksels en dat voelde ik ook na het botoxen. Alsof er niks veranderd was.
Binnen een maand zweette ik net zoveel als ik doe als het vier maand geleden is dat ik in het zkh gebotoxed ben.
Dus ookal werkt het botoxen bij een kliniek niet, dat wil niet zeggen dat botoxen niet kan werken voor jou.
Ik weet niet wat ze hebben gebruikt en hoeveel bij de mauritskliniek, ik ga daar in ieder geval nooit meer naartoe!
mtuppert
Druppel
Druppel
Berichten: 8
Lid geworden op: za 06 mar 2010, 13:01
Contacteer:

Re: Stappen om botox vergoed te krijgen bij Mauritskliniek??

Bericht door mtuppert »

Beste allemaal,

Wij horen in onze kliniek regelmatig de bovenstaande verhalen na behandelingen bij andere klinieken. Het (intracutaan) prikken van Botuline Toxine bij hyperhidrosis is niet iets dat je zomaar even doet. Het vereist opleiding en training. Wat je vaak ziet gebeuren is dat dermatologen die dit misschien maar een paar keer per jaar uitvoeren, het toch niet helemaal goed doen. Bij te diep prikken kun je bijvoorbeeld fikse bijwerkingen hebben, en is ook de werkzaamheid veel minder en soms zelfs helemaal niet aanwezig. Er zijn natuurlijk ook plekken waar het op een hele goede manier gedaan wordt, maar alles staat of valt met scholing.
Onze kliniek werkt met gespecialiseerde mensen, en dit soort verhalen zul je dan ook nooit horen van patienten die bij ons behandeld worden!!

Je kunt je bij ons makkelijk aanmelden via de internetsite, en je bent snel aan de beurt. Alles gebeurt in een zeer professionele omgeving door professionele medewerkers.

Groeten,
Marco Tuppert
http://www.hyperhidrosis.nu" onclick="window.open(this.href);return false;
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht