Scholing hyperhidrosis voor (huis)artsen/dermatologen/patienten in UMCG Groningen op 21 juni 2022: viewtopic.php?t=3563

Vergoeding 2014 mauritsklinieken

Deel uw botox injecties ervaringen hier!

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
LadyBlaat
Beekje
Beekje
Berichten: 21
Lid geworden op: vr 23 jan 2009, 16:29
Contacteer:

Vergoeding 2014 mauritsklinieken

Bericht door LadyBlaat »

Vandaag heb ik contact gehad met mijn zorgverzekeraar omdat ik druk bezig ben om een operatie te krijgen. Nu kwamen we toevallig op het onderwerp van de botox-behandelingen en daar kreeg ik (naar mijn idee) schokkend nieuws te horen.

In al die jaren dat de Mauritskliniek de botox-behandelingen declareerden bij de zorgverzekeraars (in elk geval bij Menzis/AnderZorg) hebben ze iets fout gedaan. De Mauritskliniek gebruikte hier de verkeerde zogenaamde dbc code voor. Hierdoor was het altijd mogelijk om een behandeling volledig vergoed te krijgen. Nu is de zorgverzekeraar hier achter gekomen en heeft de contracten verbroken. Zoals het er nu naar uitziet zullen de behandelingen niet meer volledig vergoed gaan worden.
Ik weet dus niet hoe dit zit met de andere zorgverzekeraars. Misschien dat zij nog helemaal niks weten van dit hele gebeuren.

Ik hoop niet dat het straks nergens meer vergoed gaat worden want er zijn gewoon te veel mensen die hierdoor in de problemen zullen raken.
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2494
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Vergoeding 2014 mauritsklinieken

Bericht door Thijs »

belachelijk inderdaad als dit echt zo is...... het verbaasd me aan de andere kant dan ook weer niet dat ze een verkeerde dbc code (al dan niet opzettelijk) hebben gebruikt.

er is een uitspraak van de SKGZ dat botox gewoon vergoed moet worden, krijg je het dus niet meer vergoed, in bezwaar bij je zorgverzekering en voor laten komen bij de klachten geschillen commissie.

waar gaat het heen in dit land?
Kingsonline

Re: Vergoeding 2014 mauritsklinieken

Bericht door Kingsonline »

Hoi,

Ik ben vandaag bij de mauritskliniek geweest en heb een afspraak ingepland. Ze zeiden daar dat het inderdaad gewoon vergoed wordt. Qua zorg zit ik momenteel bij onvz. Gezien de prijzen ben ik best bereid om van verzekeraar te wisselen, maar ben erg benieuwd naar jullie ervaringen welke zorgverzekeraar jullie hebben met positieve ervaringen.
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2494
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Vergoeding 2014 mauritsklinieken

Bericht door Thijs »

Volgens mij maakt het niets uit bij welke verzekeringsmaatschappij je zit. Mauritsklinieken sluiten contracten af met alle (grote?) verzekeringsmaatschappijen. Althans zo was het altijd, of dat voor 2014 geldt is nog maar de vraag dus......... !?!
Nikky21
Druppel
Druppel
Berichten: 5
Lid geworden op: do 15 dec 2011, 15:55
Contacteer:

Re: Vergoeding 2014 mauritsklinieken

Bericht door Nikky21 »

Ik heb net een afspraak kunnen maken bij de Mauritskliniek Nijmegen voor eind januari. Ze vertelde mij dat ze net te horen hebben gekregen dat de behandeling in 2014 vergoed wordt. Echter bestaat de mogelijkheid dat slechts één behandeling per jaar vergoed zal worden. Dat was nog niet zeker. Ik zal daar tijdens mijn afspraak opnieuw naar informeren en dan laat ik het hier weten.
annab3ll3
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: zo 30 mar 2014, 16:30
Contacteer:

Re: Vergoeding 2014 mauritsklinieken

Bericht door annab3ll3 »

hallo allemaal! :regenboog:
ik had hier even wat rond gelezen en ben super blij om te lezen dat het werkt.
ik ben 18, en wil dolgraag dat ik aan kan trekken wat ik wil, is natuurlijk een leeftijd waarin ik moet kunnen doen en laten wat ik wil
maar voel me alleen maar onzeker, maar nu was wat ik me dus afvroeg, is mijn verzekering dan wel hetzelfde als van jullie? stel dat ik het niet vergoed krijg omdat ik waarschijnlijk veel minder aan verzeking betaal als jullie :(
iemand die hier meer over weet? ik ben verzekerd bij CZ
hoop graag iets te horen xx
peterrrr
Vijver
Vijver
Berichten: 74
Lid geworden op: za 17 mar 2007, 11:32
Contacteer:

Re: Vergoeding 2014 mauritsklinieken

Bericht door peterrrr »

Ik ben begin dit jaar ook bij de Mauritsklinieken geweest. Ik was destijds hun tweede patient waarbij botox werd toegedient...
Ze wisten mij te vertellen dat hun het nog maar 2 keer doen per klant per jaar. Ik was het hier niet mee eens, en heb ze dit medegedeeld.

Na contact met mijn verzekering (Zilveren Kruis Achmea) konden hun mij inderdaad vertellen dat ze altijd een te hoge vergoeding hebben betaald aan de Mauritsklinieken, en dat dat nu rechtgetrokken is. Volgens hun zou de Mauritskliniek mij gewoon 4 keer per jaar botox kunnen geven, aangezien ze het gewoon vergoeden. Echter de Mauritskliniek blijft bij 2 behandelingen.....
Plaats reactie