Scholing hyperhidrosis voor (huis)artsen/dermatologen/patienten in UMCG Groningen op 21 juni 2022: viewtopic.php?t=3563

overweeg botox voor voeten naast oxibutinine / glycopyrrolat

Deel uw botox injecties ervaringen hier!

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
rose
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: di 12 aug 2014, 13:14
Contacteer:

overweeg botox voor voeten naast oxibutinine / glycopyrrolat

Bericht door rose »

Beste medezweters, graag jullie advies over medicijnen tegen zweten of botox in de voeten. Zie hieronder mijn verhaal en de specifieke vragen.

Ik heb al vanaf baby zijn (volgens mijn moeder) last van hyperhydrosis en 10 jaar geleden voor het eerst botox gekregen in mijn handen. (dit werd toen nog gratis gedaan in het ziekenhuis in Arnhem omdat ze proefpersonen nodig hadden!)

Botox heb ik niet zo lang voortgezet omdat ik ook verminderde spierkracht in mijn handen ervaarde. Ik kon bijvoorbeeld moeilijk de sleutel in de voordeur omdraaien wanneer de werking van de botox het sterkst was.

Daarna jarenlang iontoforese behandelingen thuis gedaan totdat ik vervangend ging zweten in mijn gezicht en bovendien hielp de iontoforese nooit helemaal afdoende.

Nu sinds kort (met info van het forum) overgestapt op oxibutinine. Wat best aardig werkte. Daarna glycopyrrolate wat ik nog steeds gebruik maar wat ik niet als veel beter ervaar dan oxibutinine. Ik heb meer tabletjes (van 2 mg) nodig per dag (ongeveer 4 per dag verdeeld over de dag tegenover 1 tot 2 tabletten van 5 mg oxi). Ik ben na anderhalve maand nog steeds een beetje in de experimenteerfase en weet nog niet of ik de dosis glycopyrrolate zal verhogen of weer terug ga naar de oxibutinine.

Ik zweet vooral in mijn handen, voeten en hoofd. Het gekke is dat het lijkt of het zweten in de handen en het hoofd redelijk onder controle is, maar dat van de voeten is bijna nog net zo erg als voorheen. Het belangrijke is dat ik danseres ben en dus juist graag het zweten van mijn voeten onder controle wil krijgen. Na een paar nummers glibber ik in mijn dansschoenen en dat verminderd natuurlijk mijn performance.

Ik sta graag open voor advies voor het gebruik van oxibutinine en / of glycopyrrolate. Doe ik iets fout? Natuurlijk probeer ik de glyco zo veel mogelijk op een lege maag te slikken. Dit lijkt soms wel, soms totaal niet uit te maken. De werking van oxibutinine lijkt contanter te zijn al heb ik wel meer last van een droge mond en buikpijn.

Wat ik overweeg is om mijn voeten met botox te laten behandelen, dan kan ik het blijven combineren met de glycopyrrolate wellicht. Maar na mijn ervaring met de verminderde spierkracht ben ik een beetje huiverig voor verminderde spierkracht in de voeten. Natuurlijk zijn de spieren van de voeten sterker, dus misschien kunnen ze wel tegen een "stootje" en kan ik na de botox nog steeds goed op de bal van mijn voet staan of balans bewaren tijdens dansen. Heeft iemand ervaring??
Mooo
Beekje
Beekje
Berichten: 20
Lid geworden op: zo 19 jul 2009, 14:39
Contacteer:

Re: overweeg botox voor voeten naast oxibutinine / glycopyrrolat

Bericht door Mooo »

Ervaring met botox in de voeten heb ik niet, maar wel in mijn handen wat super werkt. Heb alleen ook erg last van krachtverlies gehad de vorige keren, maar mijn kracht was na ongeveer twee weken wel weer helemaal terug.
Misschien kun je de behandeling in je voeten proberen op een moment dat je minder danst. Bijvoorbeeld in de Kerstvakantie?
Dan kun je het in ieder geval een keer testen en weet je of het werkt.
Ik heb trouwens ook oxibutinine geslikt maar dat werkte bij mij dan weer totaal niet. Iontoforese ook heel lang gedaan. Kostte vooral veel tijd en hielp ook eigenlijk maar minimaal.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht