Overmatig zweten groot sociaal probleem

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2761
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Overmatig zweten groot sociaal probleem

Bericht door Thijs »

Overmatig zweten groot sociaal probleem

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink 12 maart 2014 - 13:00

Bij één op de tien mensen beperken overmatig transpirerende oksels het dagelijks leven. Douche en deodorant is dan niet voldoende om ‘okselfris’ de dag door te komen. Het kan zeer beperkend werken in sociale contacten en zorgen voor schaamte en frustratie. Ook kleding heeft behoorlijk te lijden van overmatig okselzweet: T-shirts moeten worden weggegooid na een aantal keren dragen.

Thijs (39 jaar) heeft al 25 jaar last van hyperhidrose, de medische term voor overmatig zweten. Het beperkt zijn dagelijkse leven enorm: “Doordat ik extreem veel zweet in mijn oksels, ben ik altijd angstig dat er zweetplekken zichtbaar zijn en dat andere mensen dit zien. Ik controleer de hele dag of ik natte plekken onder mijn oksels heb en schaam me erg als dat het geval is. Hierdoor vermijd ik groepen mensen en drukte en heeft het een grote impact op mijn sociale leven.”

Zweten moet
Wim Venema, dermatoloog in Assen en vooraanstaand expert op het gebied van overmatig transpireren, legt uit dat zweten niet alleen gezond, maar zelfs noodzakelijk is. “Zweten is vooral belangrijk om je warmte kwijt te raken, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Daarom zijn we dan ook uitgerust met meer dan 4 miljoen zweetklieren en produceert een mens bijna een liter zweet per dag.”

De ultieme behandeling tegen overmatig zweten: miraDry
Omdat overmatig transpirerende oksels een grote handicap zijn, is er veel vraag naar behandelingen. Onze oksels bevatten circa 2% van alle zweetklieren. Het uitschakelen van deze zweetklieren heeft geen invloed op het koelvermogen van ons lichaam. Wel van grote invloed is echter de wijze waarop ze buitenspel worden gezet. Tot nu toe heeft de behandeling van overmatig zweten bestaan uit injecties met botuline toxine of chirurgische ingrepen. Botuline toxine heeft slechts een tijdelijk effect en chirurgische ingrepen geven risico op ernstige complicaties en vergen soms langdurig herstel. Maar nu is de blijvend effectieve miraDry behandeling eindelijk ook in Europa beschikbaar! De behandeling wordt sinds 2011 met veel succes in de VS toegepast. De miraDry is zo effectief en veilig dat er een FDA goedkeuring is afgegeven. En onderzoek laat een patiënttevredenheidsscore zien van ruim 90%!

miraDry maakt de belofte waar
Dermatoloog Wim Venema legt uit: ”Het miraDry systeem maakt gebruik van selectieve electromagnetische straling, waardoor alleen die laag in de huid waar de zweetklieren zich bevinden wordt verhit. Hierdoor worden de zweetklieren selectief vernietigd.

De miraDry procedure wordt uitgevoerd in de behandelkamer van de arts onder lokale verdoving. De behandeling bestaat uit 1 of 2 sessies van circa 1 uur, met een tussentijd van 3 maanden voor een optimaal resultaat. Uit recent klinisch onderzoek is gebleken dat na 2 miraDry behandelingen de gemiddelde reductie van okselzweet 82% bedraagt.

miraDry is een selectief instrument in de behandeling van overmatig transpirerende oksels met een ongekend blijvend effect. De behandeling is veilig en kent een minimale hersteltijd. Meteen na een behandeling zou je in staat moeten zijn om je normale activiteiten of werk weer op te pakken. En binnen een aantal dagen kun je doorgaans weer beginnen met sporten. Naar verwachting wordt de miraDry de absolute eerste keus voor de behandeling van overmatig transpirerende oksels”

Meer informatie:
Productpagina: www.bo-medical.com/nl/producten/miradry.

Patientenvereniging hyperhidrose: http://www.overmatigzweten.nl/search.ph ... df0492927a

Bron: https://www.medicalfacts.nl/2014/03/12/ ... -probleem/
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht